Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Seniorka si neví rady se sluchátky

Od: klarae odpovědí: 22 změna:

Dd, prosím o radu jako laik.Chci koupit online v Alze (výhradně na alza.cz, objednávám rovnou u nich i jiné zboží) sluchátka s mikrofonem k připojení k notebooku (občas na Skype,jinak je nevyužiji). Jsem naprostý laik,proto 2 požadavky: 1) otevřená
2) jen je zasunout do zdířky (bez nutnosti dokupovat nějakou rozdvojku atd.)
Jde mi o co nejlevnější cenu (takže řadit od nejlevnějších)a zboží dostupné skladem. Prosím o radu, na infolince Alzy mě odmtli, s tím, že nejsou vyškolení poradit a mjí zákaz pomoct technicky s výběrem zboží (!), snad by tedy tady někdo věnoval minutku času a poradil mi. Je mi 78 let. Děkuji.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Vyfoťte nám na notebooku konektor, kam se sluchátka zasunují, některé totiž mají dva samostatné (jeden na sluchátka, druhý na mikrofon) a některé mají jeden kombinovaný. Podle toho bude potřeba vybrat sluchátka (nebo redukci k nim).
doplněno 22.04.20 12:03: Případně napište typ notebooku, nebo stačí i když sem napíšete, zda tam je konektor jeden nebo dva. Většinou u sebe mívají i obrázek, zda jsou jen pro sluchátka, mikrofon, či sluchátka s mikrofonem.
klarae
hodnocení

Lenovo Yoga 300 a Aspire ES 15,mám 2 notebooky od dětí,připojovat se budu na obou.Děkuji mockrát.Babička Klára

Pokud jde předně o cenu, tak nejlevnější jsou asi tato alza.cz/...
případně tato alza.cz/...

Vzhledem k tomu že obojí sluchátka mají samostatné konektory a oba notebooky mají kombinované, nezapomeňte si k nim zakoupit ještě tuto redukci alza.cz/... (bohužel dražší než sluchátka samotná).

klarae
hodnocení

děkuji a vážím si moc Vaší rady a ochoty.

klarae
hodnocení

A tato jsou bez nutnosti koupit redukci?děkji alza.cz/...

dle příspěvku v diskuzi na Alza mají tato sluchátka taky dva konektory, takže bez redukce se neobejdete ani u nich.

klarae
hodnocení

Tuto redukci prosím přikoupit? alza.cz/...

dekuji babička KLára

ano, tuhle

mak*
hodnocení

0x

To nemáte vnoučata? :) Vyberte si zde: alza.cz/... , jen pozor na to, lépe, když budou mít připojení 3,5mm Jack, ty co jsou přes USB by mohly vyžadovat ovladače. Požadavek na 3,5mm Jack jsem zatrhnul, tak by to měly být všechny vyobrazené. U starších PC je nutno dodržet barvy konektorů (zelený do zeleného, růžový do růžového), novějším je to jedno.

Alze se nemůžete divit, že nesmí technicky radit. Ono je to nevděčné, v jim zapomenete říct nějaký detail, oni vám poradí a nebude vám to fungovat. Já radím také bez záruky :-D.

klarae
hodnocení

Ne,nemám.Jsou lidé,kteří vnoučata nemají.Za radu děkuji

mak*

To já jen, že my s dětma pro naši babičku (mojí mámu) řešíme IT problémy skoro denně. To jste ještě dobrá, že se jinak obejdete.

@mak jen pozor na konektory, jedná se o notebook(y) a oba mají už kombinovaný 4pin konektor, takže ke sluchátkům potřebuje ještě redukci ;)

hodnocení

0x
U sluchátek s mikrofonem budete mít v podstatě vždycky dva konektory (drátky) zvlášť. Jedním jde zvuk dovnitř, druhým ven (zjednodušeně).
Já k notebooku prostě dokoupila za 60 Kč tuhle redukci a je to. Funguje to výborně. Pak už je v podstatě jedno, jaka sluchátka to budou m.alza.cz/...
Jen tedy, pokud máte notebook, tak mikrofon zvlášť si myslím ani nepotřebujete. Ty integrované jsou na nějaké to skypování akorát.
Tak jestli se nechcete na sluchátka s mikrofonem vyprdnout a buď používat jen sluchátka + mikrofon v notebooku nebo repráky v notebooku + mikrofon v notebooku.
klarae
hodnocení

A jaka tedy konkretne v Alze k NTB koupit?Ktera tedy bez mikrofonu?

Klidně třeba tahle. m.alza.cz/... Koss je velmi dobrá značka. Ale zkuste prvně vyzkoušet to volání s mikrofonem v notebooku. Pokud budete volat s rodinou přes Skype, tak tam máte rovnou v přátelích "bota"na testování. Tak tomu můžete zkusit "zavolat", jestli vás slyší. Případně zkuste hovor přímo s rodinou.
Pokud to bude fungovat (vsadím se, že ano, a pokud ne, tak to bude jen někde v nastavení vypnuté), tak můžete směle koupit jen ta sluchátka.

@kolikoli to rozhodně není ta správná redukce na připojení sluchátek a mikrofonu *stop*

Mám úplně stejnou a funguje v notebooku i počítači.

zlatuse
hodnocení

0x
Radu nevim,ale z těchto odpovědi,co tu píšete,bych byla v 78 letech naprosto zmatená a bezradná co koupit

no vidíte, a tady babička Klára nemá narozdíl od vás problém pochopit jasně psaný text a objednat si zboží z Alzy :)

zlatuse
Každý radite něco jineho a odhadujete se mezi sebou.Pani Klaro,koupila jste něco na základě těchto rad v diskusi?Možná lépe domluvit se s dětmi,kdyz píšete,ze vám koupily počítač,nebo v obchodě

já žádné dohadování nevidím, má tu několik alternativ, žijeme ve svobodě, může si vybrat :) jen jsem upozornil jiného rádce na odkaz na nevhodnou redukci, aby si tazatelka nekoupila něco, co nepotřebuje a nechyběla jí ta správná.

klarae

Koupila jsem co jste doporučil děkuji.Jinak je pravda že jsem trochu tápala v odpovědích ale povedlo se :) Děkuji všem!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]