Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, pracuji normálně na desktopu a koupila jsem si záložní notebook z pocitarna.cz, mam na to záruku, koupila jsem někdy tenhle rok v lednu. O notebocích moc nevím, ale měla jsem ho zaplý max. 3-4 krát, celou dobu mi teď dlouho ležel ve skříni, mam na něm win 10 edge a používám ho abych se koukla na účet online, protože na tomhle mam pořád win7 a bojim se přihlásit na george. O co jde, teď jsem ho zapla a chvilku vydržel, pak se sám vypnul, takhle chvilku vydržel asi 3 krát a teď zapnu naskočí a hned se vypne, je tam hláška něco pro pokračování stiskněte enter, ale i když ho zmáčknu, tak okamžitě se to vypne, baterka neni vůbec rozsvícená, nevěděla jsem, že ho musim nabíjet, tak jsem připojila do zásuvky co k tomu mam a nechávám to nabíjet, celou dobu jsem ho nedobíjela, myslíte, že je problém v tomhle nebo je notebook vadnej? Dala jsem za něj přes 5tis. Kč a už nefunguje a taky se to vyplo, když jsem byla přihlášená na internetovym bankovnictví, takže se bojim, že jsem tam přihlášená pořád a nemůžu to zkontrolovat, fakt blbej pocit. Vyfotim ho a dám to sem co je to za typ i co jsem k tomu dostala. Prosím poradíte co s tím je?
Ještě chci dodat, že se vypne, když je napájenej ze sítě, je tam adaptér, jeden konec je v síti a druhý v notebooku a přesto se vypíná okamžitě po zapnutí, jen se rychle ukáže hláška the interrupt normal startup, press Enter a okamžitě se vypne. To je zoufalý, takových peněz a je nepoužitelnej.
NB se vždy provozuje s adptérem...takže nechat pořádně nabít třeba přes noc jestli se ještě baterka chytí..ale zkus nejdříve provoz bez baterky jak jsem psal..
já mám taky repas. Think Pad T420 a pohoda
Zatím jsi nám toho tedy ke stavu notebooku mnoho neřekla. Já bych neházel flintu do žita.
Tady máš manuál v češtině
Doporučuju ke studiu stranu 26 souboru (strana 10 dle číslování) jde o kontrolky stavu. Jsou na víku, v otevřeném stavu NTB tedy zezadu za displejem. Tvůj poněkud zmatený popis situace ve mmně budí dojem, že baterie je vybitá nadoraz a NTB vůbec nenabíjí. Jako první bych zkusil přitlačit konektory, Ten na kabelu od zásuvky ke krabičce adaptéru silou a ten zastrčený do NTB s citem. A pozoroval bych u toho kontrolku baterie. Potom můžeš zkusit s citem ohýbat kabely, jestli nejsou někde zlomené. Pokud se úspěch nedostaví, zkusil bych sehnat někoho, kdo má jiné Lenovo a půjčit si adaptér. Já takhle řešil obstarožní Acer. Nabíjel občas. Při měření zdroje vše OK, konektory OK, kabel OK. při připojení NTB KO. NAkonec jsem splašil jiný adaptér a vše začlo fungovat. Zalomený kabel v ceně 130 Kč včetně poštovného.. Jakmile se připojil NTB, nebyl schopný přenést proud...
a když je připojen na nabíječku, jde spustit?
no tak je v záruce, reklamovat
ještě když odpojíš adaptér, vyndej baterku, připoj adaptér a zkus zapnout bez baterky..
Nejde, je normálně v síti přes adaptér a okamžitě se vypíná a to byl zapnutý kdy fungoval normálně před dlouhou dobou asi v únoru nebo možná ještě před delší dobou, pak ležel ve skříni.
Já pořád nechápu rozdíl mezi nabíječkou a adaptérem, to je to samé? Ráda bych věděla, co za šmejd mi prodali, je zjevný, že si na mě namastili kapsy, prodali mi sračku za 5K, což je šílený, když to vůbec nefunguje, mam připojený adaptér a do sítě a kde je ta baterka? Já tomu vůbec nerozumim, prosim polopatě.
Ano, jeden konec do notebooku a druhý do sítě a nic, teď to mam připojený a třeba se baterka chytne, ale nevim. No ale na nějakou reklamaci se vykašlu, je to chyba kupovat použitý sračky, u mě skončili. Už nikdy nic použitýho, raději chci klid než se srát s reklamací a mít nervy, počítač který mam je boží, prostě jsem naletěla, už nikdy žádnou použitou sračku od nich, to se teda předvedli, u mě skončili, mají smůlu, už žádný peníze za sračky nedostanou. Aspoň vim, co je to za hyeny, dobře věděli co mi posílaj, chtěli si namastit kapsu, totální sprostost. Ať si to užijou, už nikdy nic repasovanýho.
hele asi máš dost peněz když nechceš reklamovat, nakonec jestli je to baterkou tak nevyhoď celý NB a raději to někomu daruj..
Použitý není je repasovaný. V rodině máme dva repasy jeden šlape přes 4roky a druhý jede už druhým rokem stále krásně. A používá se každý den. Pravděpodobně jste měla smůlu na špatný kus. Ale neznalá paní jako vy asi netuší že to samé se může stát i když si koupíte fungl novej. V záruce ho máte místo rozčilování můžete zvednout zadek a poslat to
Baterka už má svoje za sebou, možná je vadný jen adaptér. Takže reklamovat ! Pokud vám počítač spadl zrovna když jste byla přihlášená do banky, tak se tam pro jistotu můžete znovu přihlásit a legálně odhlásit.
Jenže já ho mám připojený do sítě a přes adaptér a nefunguje. Přes win 7 se právě bojim, vím že to odhlašujou při neaktivitě po 5 minutách, ale nejsem klidná dokud to neuvidim.
Když zavřeš prohlížeč (=vypneš počítač), tak se George odhlásí, to je zabezpečovací standard asi u všeho elektronického bankovnictví. U George není možnost uložení hesla v prohlížeči. Takže se musí zadávat anebo verifikačním klíčem v mobilu. Takže bez obav. Za druhé, za ty peníze + tisícovka se pro bankovnictví a internet dá sehnat nový netbook .
Baterka bude asi v háji, ale na nabíječku (adaptér) by měl notebook jet i bez baterky. Takže je vadné napájení adaptérem.
Vadné napájení adaptérem-ale proč mi to třikrát pár minut fungovalo? A ten George, stalo se mi, že se mi vypnul notebook a když jsem ho znovu zapla a šla na stránku na George, tak jsem tam byla pořád připojená, tak nechápu jak je to možné. Proto mam z toho nepříjemný pocit. Když notebook fungoval, tak svítila baterka, teď je zapojenej do sítě přes adaptér, jedině kdyby byla třeba redukce a nešlo by to přes adaptér, ale rovnou do sítě. Je nějaká redukce? A teď když se na chvilku rozsvítí tak už baterka nesvítí a to je asi 4 hodiny zapojenej do zásuvky přes adaptér, zřejmě zbytečně.
A ještě by mě zajímalo, jestli v eshopu věděli, že je tam tenhle problém a s tim vědomim mi to poslali? Co myslíte.
Myslíte, že se mohu rychle připojit na George, kouknout na účet a hned odhlásit, aniž bych přišla o peníze, když jedu na win 7? Z toho důvodu jsem notebook koupila, ale já to tušila, že to nemam dělat.
Tak celou dobu to mam v zásuvce a pořád to samé, adaptér je studený a nesvítí uvnitř baterka, že by se nabíjela. Když to zapnu, jen se ukáže hláška, je to asi cca 3 sekundy a jsou tam 2 ikonky, svítí jen ta vlevo, vpravo ikonka baterie jenom blikne a zhasne.
podle toho že to nejede na adapter mi také připadá že z něj nejde šťáva do NB. A tudíž došlo k vybití baterky...sežeň nějakého elektrikáře, který ti změří jestli na konektoru do NB je vůbec nějaké napětí...nebo zajdi někam do servisu jestli by ti vyzkoušeli zdroj...
Několik hodin byl v zásuvce, adapter studený a pořád to samé, zapnu, zasvítí, baterka zabliká a okamžitě se vypne, jsem blbá, že jsem ho vyhodila, 5200Kč vyhozených vzduchem, ta baterka, když je to komplet, tak s ní normálně můžu zahýbat, drží to tam forově. Samozřejmě na mail mi nikdo nenapsal, je koronavir, nefungují, ale i kdyby nebyl, tak mi určitě nikdo nenapíše, to je strašný, zaplatila jsem 5200kč za notebook co nefunguje, dávala jsem sem další 3 fotky, ale neukazují se, to můžu mít jen 3 fotky? Je na nich jak to vypadá vevnitř po vyndání baterky. Hodně mi to vadí, že jsem přišla o 5200kč a nic nedostala, oni podle mě věděli, že to bude fungovat chvilku, je to nespolehlivá firma, jak si to vůbec můžou dovolit okrádat lidi, proboha 5200kč je pro mě strašně moc. Neměla jsem to kupovat, když už tak nový z alzy. Tvrdé ponaučení, určitě nebudou mít otevřeno kvůli koronaviru a pak vyprchá roční záruka, podle mě stejně si vymyslej, že se na tohle záruka nevztahuje a prostě žádná náhrada. Jsem zoufalá.
Všem strašně moc děkuju, že jste mi zadarmo poradili, co by s tím mohlo být, strašně si vážím toho, že někdo takhle ve volnym čase zadarmo poradí, žila jsem s ajťákem a dozvěděla se spoustu věcí, já ho kupovala proto, že skončila podpora Win7 a chtěla jsem něco nejlevnějšího a aby to mělo 4 jádra a aspoň 4 GB RAM. Aby to kdyby něco nahradilo tenhle počítač, jsem pitomá no, už nikdy nic použitýho nekoupim. Mohla jsem si koupit od expřítele, mi nabízel za stejnou cenu a vim, že by určitě fungoval. Ale mám své důvody proč ne. Teď jsem se domluvila se servisem tady co bydlím, že mi to zdarma zdiagnostikujou dneska a řeknou jestli je k použití nebo ne, což taky je neuvěřitelný, že někdo v dnešní době něco udělá zadarmo. Popsala jsem jim co tomu je a přesně řikali to co jste tu napsali a že prý to může být něco malýho a normálně jinak funguje. No, ale já teda jsem v tomhle pesimista, myslim si že prostě je to na vyhození, už jenom jak to vypadá, když vyndám baterku, na mě to nepůsobí věrohodně, něco o počítačích vim, ale bohužel vrtat se v tom a věnovat se tomu neni něco co mě baví, je to dost stresový, pořád se u toho něco řeší a nemá to konce. Není to něco co by mě bavilo, já jen chci, aby to fungovalo.
Tak furt neskuhrejte a dejte si změřit ten nabíjecí adaptér a pak uvidíte, jestli se notebook zapne. Pokud je adaptér v háji, tak nevím kolik stojí nový nebo náhradní, pětikilo? Pokud se po výměně adaptéru počítač rozběhne, tak máte jistotu, že je to napájením, na adaptér můžete pracovat a pak si koupíte jen akumulátor a problém je vyřešen.
Anebo zajděte s tím za svým ex, on vám to za protislužbu udělá
Notebook už je v pořádku a funguje. Nefungoval kabel co vede z adaptéru do zásuvky, koupila jsem nový za 99kč. V NBSERVIS mi to zadarmo prohlédli a zjistili tuhle chybu, nejdřív to vypadalo, že budu muset koupit celý adaptér s kabelama a nakonec technik zjistil, že nefunguje kabel. Klobouk dolu, že se na mě nesnažili vydělat a nenechali mě koupit adaptér za 700Kč a technik prozradil, že chyba je v kabelu. Děkuji všem za rady, moc si toho vážím.
petra: No vidíte, byla to prkotina a vy jste hned chtěla házet flintu do žita ! Máme radost, že vám naše rady pomohly !
volala jste tam? Jestli mají otevřeno, to je Brno-Líšeň nebo Vinohrady? Nebrečte a něco pro to dělejte..Kde bydlíte?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.