Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

X box one vs. ps4

Od: coretm odpovědí: 20 změna:

ahoj, mohu prosím radu, je lepší x box one, nebo ps4.? děkuji

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek*
hodnocení

3x

PS4 má více exkluznívch a rádoby dospělých her...Xbox je spíše cílen na rodiny a nemá tolik exkluzivit

Něco na tom je... Jak píše kolega... PS4 je považován jako něco trochu více kultovního, třeba jako Harley Davidson mezi motorkami... XBOX více tuctově, byť ve skutečnosti jsou obě skupiny celkem najedno brdo..

mark312

Především jsou ale obě zařízení cílena na to vytáhnout z vás za nákup předražených her víc peněz než kolik byste dali za adekvátně výkonné herní PC a následné výhodnější nákupy her v rámci platformy STEAM, kde máte každý den stovky slevněných titulů běžně o více než 50%. Podle mne je to na prvním místě PC ... pak hromada hnoje ... dlouho nic a teprve obě herní konzole.

krtek*

tak takovýho pacienta jsme tady opravdu potřebovali...fakt, že jo :) tvůj příspěvek má hloubku...můj odborný odhad zní... 13let...a RGB cirkus v pc skříni s 24" monitorem suma sumárum v hodnotě 30tis kompletem na fortnite...neni-liž pravda?

mark132

že PC kupuješ takto předražené není ale problém PC platformy ani výhoda konzolí, za 30tis bys koupil PC který DALECE převyšuje jakoukoliv herní konzoli ale pokud se spokojíš jen z PC které poskytne srovnatelný zážitek za výrazně výhodnějších podmínek (tedy žádné nákladné předplatné a nepředražované tituly díky konkurenci mezi digitálními distributory v rámci platformy) tak si stačí připravit částku výrazně nižší. Konzole se dlouhodobě nevyplatí žádná.

fugass*
Jenže obě konzole mají pohybové ovládání a to do pc jen horko těžko. Druhá věc je, že hry na pc jsou levnější, lépe stáhnutelné, jednoduše cracknutelné, na konzole musite mít chip který neumí kde kdo, hry se stahují všude možně, ale je třeba pomocí emulátoru je převádět. Ale pořizovací cena konzole aby bývá asi 1/3 - 1/2 stejně výkonného pc. Pro pc je ale velké plus rozmanitost her, podpora v cz, neomezeně programů, aplikací a celkového využití, o potřebě do školy ani nemluvím. Takže za mě pc. Ale pokid jde jen o hry, sel bycj do starší konzole s chipem a hry bych stahoval nebo kupoval starší. Na hře z druhé ruky opotřebení nepoznáte.

No... to je na polemiku... Novější verze nemají pohybové senzory v sadě (jako měl třeba Xbox360), ale zvlášť, protože o ně není moc zájem. A to ani ze strany autorů her... Nevím jaká je situace teď, ale před rokem existovala na nový Xbox jedna hra s tímhle ovládáním, přitom na 360 jich byly desítky.

Co se PC týká, tak myslím, že lepší než pohybové ovládání je virtuální realita...

schimpy
hodnocení

2x
Kdo má Xbox, bude obhajovat Xbox - kdo má PS, bude obhajovat PS. Spíš je to o tom, jaké preferujete hry, jak se Vám líbí, potažmo jak dobře se drží joystick a jaká je jeho ergonomie. Obě konzole mají z 99% stejnou grafiku, co se týče "vnitřností", každá používá jinou značku, technologii, frekvence apod., ale běžný hráč to asi nepozná. Srovnejte si někde na internetu obě dvě konzole a uvidíte. Dejte na to, co je Vám blíže a co se Vám líbí, ani s jednou konzolí neuděláte chybu. ;)
mark132

S oběma konzolemi uděláte tu samou chybu, ... mohli jste mít pořádné PC a kupovat ve STEAM a GOG katalogu hry mnohem levněji a hrát je v mnohem vyšší kvalitě :) S tím, že dnes chytré televize umí STEAM LINK, tedy můžete v pohodě hrát všechny ty pecky na na obří TV s gamepadem v ruce. Na co konzole? ... to je krok zpět, který se nakonec hodně prodraží.

mark321

Abyste měl stovky zlevněných her na PC STEAMu nemusíte platit žádné přiblblé členství s PC ... u konzolí je to bohužel běžné. Oni z vás ty prachy prostě vysajou o cenové výhodnosti konzolí nemůže být ani řeč. Navíc jsou to krátce po uvedení po hardwarové stránce zastaralé křápy, takže hry na nich vypadají obvykle hůře než na PC.

re4zon
hodnocení

2x
PS4 vyjde lepe cenove pokud jde o hry. S clenstvim (1200/rok) mesicne 2-3 hry zdarma. Microsoft s clenstvim dava pokud vim jen slevy. Jinak to je v zasade totez.

hodnocení

2x

Nu a proč nepočkat do zimy na novou generaci?

Pak se budete rozhodovat mezi Xbox series X a Playstation 5... ;)

mark132

Tak jistě ale v té době už může být oficiálně spuštěná i platforma GOOGLE STADIA i v česku. Ta přináší špičkovou herní grafiku pomocí vzdáleného streamování, podobně jakou koukáte na 4k youtube videa můžete hrát i streamované hry renderované na obřích render farmách googlu aniž byste potřebovali nějakou předraženou konzoli, takže v té době už možná budou obě konzole naprosto irelevantní a všichni prostě jen na youtube pod trailerem stisknou tlačitko [play the game NOW] a bez jakékoliv instalace hry budou hned pařit a bude stačit jen smart TV připojená k netu bez konzole. Konzole už teď vedle stadie vypadají jako přežitek, kdo ví zda vůbec přežijí dvou příští generaci.

Google Stadia je bohužel nepoužitelný, dokud neodstarní jeden zásadní problém... prodlevu. Fandil jsem tomuhle projektu, ale momentálně ho těžce válcuje Nvidia GeForce NOW...

A mimochodem mě přesvědčovat nemusíte... já nejsem konzolista... ;)

hodnocení

0x

Každý bude obhajovat svoje... Myslím, že otázka není na místě...

asdav
hodnocení

0x

Já mám PS4 a osobně bych do xboxu nešel. Ale asi jen proto, že se mi nelíbí ovladače. Jinak je to spíš podle her co chceš hrát. Jestli chceš hrát GTA V, jde to na obou, jestli The Last of Us Remastered, tak jen na PS.

Xbox je levnejší. Ale počkal bych s koupí do Vánoc, to bude nový PS a XBOX, pak ty staré zlevní o tisíce. Jestli spěcháš s koupí, nekoupil bych PS Slim 500GB za více než 5000kč. Počkej si na nějakou akci. Nebo koupil nějaký set PS+3hry. Hra stojí zhruba 900kč, pak by odpovídala cena 7700, jako je zde.

krtek*

tak já ti třeba můžu říct, že mě osobně PS4 ovladač nevyhovuje, bo je na moje ruce malý...takže hry, kde se očekává kombinace tlačítek L+R se mi hrají špatně...například God of War..jak je to jen o základních 4 křížek, kolečko, čtverec, triangl..tak v pohodě...u X360 jsem s tím problém neměl...jsem zvědavý na PS5 gamepad...tam se podle obrázků svítá na lepší časy

palmenausgold
hodnocení

0x
Já hry hraju a myslím si že xbox je lepší je o něco levnější má lepší ovladač a je na něj podle mě i víc her nelíbí se mi gamepad u ps3 ps4
krtek*

to, že je na něj víc her, i když si myslím opak, neznačí to, že je lepší...pokud ty hry jsou "šméčka" nebo takové, o které není zájem, je počet irelevantní

mark132

v tomhle s krtkem naprosto souhlasím, kdyby záleželo na počtu her byla by nejlepší herní platforma ANDROID a to všichni víme že rozhodně není :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]