Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tv ladení problem

Od: novak1* odpovědí: 37 změna:

Kto má TV tuner do notebooku? Dá se na tom ladit kanály manuálne a nebo jenom automaticky? Teď bylo prelaďování a nejdou mi znovu naladit Jojky a TA3 ,ostatné šlo naladit, jsou na 2.multiplexu . Nic se neobjevilo ani název kanalu. Mám tuner Avermedia.

37 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

2x

jak nejde použij odinstalování= uninstal

případně si stáhni uninstaller... telefon.unas.cz/...

Tv ladení problem
novak1*
hodnocení

Odinstalovat jde ale když to znovu nainstaluji tak to nemá kompatibilitu a nespustí se to.

hodnocení

0x

Co říká Návod k obsluze;)

doplněno 17.04.20 16:53:

Ruční ladění by mělo jít. Je třeba ho najít v Menu. Předtím si zjistěte příslušné multiplexy, kmitočty, na kterých vysílají a měl byste se dostat na všechny programy, které se u vás dají přijímat. Podrobné informace o multiplexech byste měl najít na netu.

novak1*
hodnocení

Není tam psáno o ručným ladení. Normálne to šlo,joj,ta3 predtým a po preladení to už nenabehne ani název jako kdyby neexistovali .

Možná se blbě zeptám, ale má tuner DVB-T2?
17.04.20 16:56
novak1*
hodnocení

Má DVBT2. ORF1,2 chytám aj jiné slovenské TV kanály již v 15.4 . preladené. Možná to ten tuner nedokáže spracovat tolik signálu.

Nevím, nestudoval jsem to, neb to nepotřebuji, ale zeptám se.
Používá Rakousko a Slovensko úplně stejnou televizní normu jako je u nás, nebo mají něco jinýho?
novak1*
hodnocení

DVBT2 používají,rakušáci asi 2 roky a Slovensko tento rok preladilo..

xx*

Rakouské DVB-T2 vysílání používá pro komprimaci videostreamu algoritmus H.264/MPEG-4 AVC (Advanced Video Coding), tedy nikoliv H.265/HEVC jako v České republice

A to je možná onen problém. Není DVB-T2 jako DVB-T2. Takže rakušáci v tom taky sice vysílají, ale úplně jiný kódování. A prostě to naše to neumí.

priklad1*

Poláci taky H264

manas

pro priklad1: To myslíte že v Polsku bude vysílání v DVB-T2 v AVC /H 264? Pokud ano můžete napsat kde tato informace je uveřejněna.

karel556*

Ne, poláci budou vysílat stejně jako my, HEVC/H265, viz televizniweb.cz/... - ROVNĚŽ POLSKO PŘEJDE NA DVB-T2, POUŽIJE STEJNĚ JAKO ČESKO A NĚMECKO KODEK HEVC

novak1*
hodnocení

Májí takové Tv tunery do notebooku ručný ladení?

jabraka*

Nováku,nejprve čeština a pak teprve notebook!

Ladil jsem jednu televizi,v menu se objevil dotaz:Chcete všechny DVBT2 programy?dal jsem ano,ale jiné programy nechodí.,co dříve šly-.Třeba CS film.

novak1*
hodnocení

CS film je na kabel. Ale TA3 a Joj jsou na antenu a nejdou po preladení. Kdy preladí česko?

111®
hodnocení

0x

mají ruční ladění, jen se to tak nejmenuje..

novak1*
hodnocení

Konečne se ozval ten pravý. Avermedia v počítači ,chci ladit ručne ,jak na to? Je tam to automatické ladení všech programu a kde je ručné ladení?

111®
hodnocení

0x

no pročti manuál, tam to najdeš

doplněno 20.04.20 18:36:

ono stačí použít POMOC

Tv ladení problem #2
Tv ladení problem #3
novak1*
hodnocení

To jsem skoušel ,Rozšírené nastavení, nejde to,nic se nenaladí.

novak1*
hodnocení

Prej na to třeba tuner s H265,tento má H264. Asi to bude zastaralý krám.

111®
hodnocení

0x

oba tunery to umí akorát si musíš být vědom co do toho zadat

doplněno 23.04.20 10:44:

jako třeba vědět jaký vysílač přijímáš, v jakém multiplexu je požadovaný program, na jaké frekvenci se ten multiplex šíří, jaký frekvenční zvih je třeba, ajká je tam modulace, QAM...

novak1*
hodnocení

Když jsem zadal možnost,Všechny frekvence , tak se nic nenaladilo .Když zadám možnost Všechny frekvence tak tam nemusím zadávat udaje a nebo taky musím?

novak1*
hodnocení

Chci naladit TA3 ,vysílač Kamzík. Našel jsem frekvenci 427 ,pásmo 8 ale naladí se jiné stanice.

manas

V tomto odkazu je ale slovenský MUX 2 po přeladění 15.4.2020 vysílaný možná už v DVB-T2 to ale nevím přesně z Bratislava Kamzík na 37 kanálu tedy 602 Mhz. sat-ats.cz/...

Co to je za kanál ta frekvence 427? Ta frekvence snad není v televizním pásmu to začíná 21 kanálem, frekvence 474 Mhz.

Jinak jsem našel informaci, že slovenské vysilače mají vertikální polarizaci, tedy dipol svisle.

novak1*
hodnocení

manas: Už jsem našel frekvence na Satelitný tv. Tam je všechno .To byl nejvetší problém najít frekvence .Už jsem naladil MUX2 -602 MHz,mám TA3 aj Jojky. Šlo to, aj rakouské ATV2 jsem naladil .

novak1*
hodnocení

Je tam seznam ,Oblíbené kanály, stala se taká vec že se ten seznam se tým ladením nejak naklonoval. Teď je tam 5 seznamu, Oblíbené kanály. Jak to smazat? Protože se to nedá smazat obyčejným postupom.

111®
hodnocení

0x

no jo no, proč si to napřed neuložit, že? To je přece na nic, že? No tak smaž celý název toho uloženého, nebo si vytvoř nový a laď znovu...

novak1*
hodnocení

Název mužu smazat ale seznam jako takový zustane ,ten se nedá smazat když je ,Oblíbené programy , dokonce i Nový seznam se mi naklonoval víc krát ale ten se dá smazat ,jenže ,Mé oblíbené programy nijak nesmažu i když zmením název .

To se stalo tak že jsem za sebou víc krát ladil a tak to preskočilo.

111®
hodnocení

0x

a použít halvu a zrušit oblíbené by nešlo?

doplněno 27.04.20 21:03:

a nebo to prostě odinstaluj a znovu nainstaluj, pouč se z chyb a laď znovu

novak1*
hodnocení

Právě že jsem to všechno zrušil a vybílil ale seznamy ,Oblíbené programy tam zustali,ty se nedají vymazat,zrušit. Nevím co by se dalo delat.

111®
hodnocení

0x

tak to celý přeinstaluj, si fakt takový neuměl? že tě to nenapadne?

novak1*
hodnocení

To jakože mám odinstalovat celou Avermedia a znovu nainstalovat? To nejde ,už jsem to kdysi skoušel a nechtelo se to nainstalovat ,tak jsem musel nakonec zadat bod obnovení aby se vrátilo všechno spet.

111®
hodnocení

0x
To jako fakt mně to jede jak na w7 tak w10
novak1*
hodnocení

Teď mi to jede ale preinstalovat jse skoušel a už to nešlo. Nejak to bude rozladené .

Napiš jak se dá vypnout čtení nahlas ve W10.

111®
hodnocení

0x
A kdo to zapnul? Normálně je vypnuté, tak použij nápovědu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]