Nejste přihlášen/a.
dobrý den! je možné zjistit nebo si nechat od poskytovatele internetu či emailové schránky zjistit, z jaké IP adresy mi byl daný mail zaslán? jak se lze bránit proti zneužití své emailové adresy umísťováním na různé izeráty, které jsem nikdy nepodal? někdo si totiž dělá ze mě legraci nebo mě chce poškodit a nevím jak se bránit, moc děkuji
Pokud máš schránku na Seznamu, Centrumu aj. a používáš webové prostředí, tak IP asi sám těžko zjistíš, ale já IP vidim když zprávu stáhnu přes poštovního klienta Mozilla Thunderbird. Akorát nevim, jestli je to součástí nějakého doplňku, nebo už to tam bylo. A jak se bránit? Zmeň heslo, pokud se ti náhodou někdo nedostal do mailu. Ale dnes se dá poslat mail za někoho jiného i bez hesla, proti tomu se těžko ubrání, ale jedná se o trestnou činnost, tak pokud je to vážné, tak můžeš podat trestní oznámení a policie by pachatele měla podle IP najít. Jakým způsobem tě někdo poškozuje? To někde rozdává tvůj mail? Píše jakoby z tvého mailu?
moc díky, do mailu se mi zatím nedostal a ani to nepředpokládám ( mám kombinaci čísel i písmen a není zase až tak moc počítačově gramotný). zkoušel pár krát umístit na různé weby nějaký inzerát a pod něj dát mojí mailovou adresu, takže mi pak chodily odpovědi na inzerát, který jsem nikdy nepsal. On se totiž dostal do emailové schránky schránky své přítelkyně, přečetl si tam moje maily ( špatně si je vyložil),žárlil , přeposlal si je k sobě schránky a tvrdí mi, že od svého provozovatele (centrum.cz) zjistil ( což pochybuji). , že byly poslány z mého pracovního PC. je to možné? Chce zaslat mému zaměstnavateli oznámení, že v pracovní době využívám pracovní PC k soukromým účelům. K tomu právě ještě plánuje umístit různé erotické inzeráty či psát na erotických chatech pod mou emailovou adresou a i toto by chtěl oznámit mému zaměstanvateli, že to jako dělám v pracovní době (což opravdu nedělám!). Vím i přesně o jakou osobu se jedná a právě zvažuji trestní oznámení, myslíš že mám? ...Uf. doufám, že ses v tom neztratil a ještě jednou děkuji za odpověď
Napíši ti to znovu, v mailu je ukládá i IP adresa počítače, ze které byl mail poslán, takže se dá poznat, jestli byl poslán z domu nebo např. z práce.
Jak píše spider, každý mail obsahuje mimo jiné i poslední IP adresu, ze které byla odeslána. Jestli si ty maily od své přítelkyně přeposlal, tak by se dala zjistit jen ta poslední IP - ta jeho. Nevím, jaké jsou možnosti Centrumu a jestli může podávat informace o tom, ze kterých IP adres byl mail odeslán. Co se týče toho trestního oznámení, jestli toho člověka znáš, tak by mělo stačit mu jen pohrozit, že pokud to hodlá pokračovat, že na něj podáš trrestní oznámení. Podle mě stejně jenom blafuje, když říkáš, že jsi ty maily z práce nepsal a ještě ten zvláštní způsob zjišťování IP...
potreboval bych poradit bud od charlies nebo spiders,ale spise pres mail pokud by to slo...nevim jak bych na Vas tenhle kontakt mohl ziskat...diky moc
Co třeba vnitřní pošta?
Samozřejmě zjistitelné to je, ovšem problém je v tom, že IP můžeš skrýt anonymizérem, takže tato informace ti je k ničemu. E-mail se tak může jevit jako např. e-mail zaslaný z Jamajky nebo Jihoafrické republiky.
Ahoj kluci,
prošla jsem spoustu diskuzí, hledám odpověd na jednu otázku. Neznáte nekdo z vás nejakého hackera?
No, jde mi o to, že mi přišly celkem nevkusné emaily, nejdřív jsem si myslela, že je to sranda, ale po dalším emailu to asi sranda nebyla.
IP adresu jsem si zjistila, ale to je mi k ničemu. Znám jen poskytovatele netu, ale ne uživatele. Jak můžu najít uživatele? prosím, pomozte mi...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.