Nejste přihlášen/a.
Už jsem se tu na to neúspěšně ptal před pár lety a ptám se znova.
Potřebuju upravit ikonku z navigace. Je to malý obrázek s běžnou příponou bmp. Přesto, že jde o příponu velmi známou, kterou umí snad úplně každý obrázkový program, tento obrázek se nedaří otevřít (natož upravit) žádným rozumným programem. Nejde ani překonvertovat do jiného formátu. Zkoušel jsem kde co - bezvýsledně. Věděl by někdo, jak na to?
Asi je soubor bmp porušený. Každý editor umí bmp, je to základ (Malování ve Windows).
Pak on-line editory:
cizí - angličtina:
Nebo není bitmapový a někdo jen koncovku změnil. Potom identifikovat.
vhodnější identifikátor (předchozí jen na fotky)
chtěl jsem nabídnout český a zrovna BMP nepodporuje
druhý v angličtině ano, právě jsem vyzkoušel
tak to zkopíruj a cvičně přejmenuj na .jpg, gif, png a zkus jen otevřít v zobrazení obrázků. Není náhodou zamčený "jen pro čtení"? vlastnosti
Přejmenování na cokoliv nepomáhá, konverzní programy ho neberou na vědomí, otevřít nejde žádným mně známým prohlížečem (Irfanview, ACDSee, Paint.net, Photoshop, Imagicon, Hornil StylePix, Malování, Picture Manager...). Identifikační program na který odkazuje "regine" doporučuje nesmyslné přípony ("exe", "dll"...). Je zvláštní, že v navigaci jsou i jiné soubory .bmp, které jdou otevřít normálně. Připadá mi, že je to schválně, aby do toho nikdo nešťoural. V navigaci je OS "WindowsCE". Ten by to možná uměl otevřít, ale ten se nedá nainstalovat do stolního PC.
Ale určitě to jde, našel jsem stránky, kde jsou ke stažení balíčky těchle už upravených souborů, jenže ty nefungují v mé navigaci. Při pokusu o jejich instalaci jsem si totálně navigaci rozhodil a musel jsem jí přeinstalovat.
Další neověřené možnosti (nejsem odborník na grafiku):
Barevné rozlišení vašeho zařízení není dostatečné pro uvedené BMP obrázky. Máte asi nižší než je vysoce kvalitní (laicky řečeno) u BMP. Na netu je užíván výraz " dark pixels". Vztahuje se ke gamma-processing.
Například měli jsme skener, který mohl ukládat s vysokou barevnou hloubkou (myslím 24 bitsPerPixels) a byl problém.
řešil bych:
- otevřít grafický editor, který ovládám
- vložil výše uvedený obrázek (asi JPEG, JPG)
- ostřihnul čvereček se šipkou
- obnovil černý obrys (nejdelší úsek činnosti)
- nalil vyplňujíci bílou/žlutou barvu do šipky
- zbytek definoval jako průhlednou vrstvu (nejde u BMP, jen PNG, a další novější formáty) nebo bílou či jinou pro BMP
Za 15 minut v pohodě musí být hotovo.
Nebo hledal na internetu pod klíčovými slovy "picture symbol arrow for navigation"
Namalovat šipku není problém, problém je, že jí navigace v jiném formátu, než je ten původní neskousne a navigace se při pokusu o zbrazení sekne.
Na internetu jsem našel několik balíčků souborů, ale jsou pro jiné rozlišení a ani jeden mi nefunguje. Našel jsem i několik odkazů na skiny pro moje rozlišení, ale jsou 12 let staré a příslušné stránky už neexistují.
no můžeš to dodělat nebo nepoužít, jen jsem ti ty šipky oddělil, ale jestli ti to k něčemu bude netuším..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.