Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svítí CPU Debug led a neni obraz

Od: pocitac odpovědí: 2 změna:
Dobrý den, stavím si svůj první počítač a po zapojení desky CPU a RAM jsem chtěl zkusit, jestli všechny komponenty fungují. Ale po zapnutí se jen spustí větráky a začne svítí CPU ledka. Konektory do desky mám zapojené správně, to jsem kontroloval, zkoušel jsem znovu přesadit CPU a RAMky ale stále není žádný obraz. Zkoušel jsem i zapojení grafické karty a do ní dát monitor (mám integrovanou grafiku) ale stále žádný obraz. Nemáte někdo zkušenosti?
Dekuji za každý podnět.
Konfigurace:
Deska MSI B150PC Mate
CPU Intel Pentium G4600
RAM Hyperx Predator 2x4GB DDR4 3200MHz (deska podporuje pouze do 2133, ale četl jsem že to není problém)

Svítí CPU Debug led a neni obraz

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

fugass*
hodnocení

0x
V manuálu od desky není popis debug led? Tuším tam 3 nebo 4 ledky. Záleží v jakém pořadí bliknou a která svítí. Pravděpodobně si deska nerozumí s ram. Půjčte si jinou paměť a uvidíte. Nebo zkuste mít zapojenou jen jednu v různých slotech. Procesor deska umí?

pocitac
hodnocení

LEDka svítí jen jedna, jen CPU... Asi zkusím ty RAMky ale nemám žádné doma budu muset kvůli tomu koupit... Jo a procesor deska podporuje a to s různým zapojením RAMky jsem zkoušel.
doplněno 16.04.20 14:37: V návodu je že když svítí ta ledka, je CPU nerozeznán nebo je vadný :( tak snad není špatný procesor...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]