Nejste přihlášen/a.
Prosím,co ukazuje indikátor na přední straně pc?Nainstaloval jsem jinou grafickou kartu a nad tou oranžovou často problikává zelená. díky
Já to teda mám obráceně - zelená (přímo na zapínacím tlačítku) signalizuje zapnutí PC a svítí trvale, oranžová signalizuje práci HDD a nepravidelně bliká. Je to tak už odjakživa a podobně to bylo i na mých starších PC (např. Oliveti 80286 před cca 25 lety), bez ohledu na jejich vybavení, či doplnění.
Pravděpodobně to dělalo i před tím a "slyšíš trávu růst".
Stavové LED signalizují power režim (standby,power,sleep mode,apod...), práci harddisku a staré 80386 ještě uměli LED zobrazovat režim TURBO (zpomalení procesorů k vůli starým hrám).
To poslední se už více jak 25let nepoužívá. Zůstali jen dvě LED a už ani ty někteří výrobci neosadí.
Jestli vše funguje, tak se těmi LED netrap. Svítili i předtím na 99%. Nebo je přelep a nebudou ti vadit...
Pak ještě často bliká zelená s oranžovou u LAN portu na síťové kartě (desce). Oranžová bliká jako provoz a zelená svítí při 100M/1000M rychlosti, jinak je zhasnutá při 10M (ale 10M se používalo tak v roce 1996).
Další LED v PC jsou různé RGB dekorace a i ty na desce nemají nějaký extra význam.
No běžně by to zelené bylo power a oranžové aktivita HDD, ale píšete, že problikává zelené? Power může blikat, třeba u spánku. Takže z fotky bych to řekl tak jak říkám, ale Vás popis mi k tomu nesedí. Víc fotku nerozluštím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.