Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Indikátor na přední straně pc

Od: vladimir* odpovědí: 10 změna:

Prosím,co ukazuje indikátor na přední straně pc?Nainstaloval jsem jinou grafickou kartu a nad tou oranžovou často problikává zelená. díky

výtka
Upozornění od sys maverick 14. 04. 2020 21:29:00
Bez doplneni informaci a idealne fotky nelze odpovedet.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já to teda mám obráceně - zelená (přímo na zapínacím tlačítku) signalizuje zapnutí PC a svítí trvale, oranžová signalizuje práci HDD a nepravidelně bliká. Je to tak už odjakživa a podobně to bylo i na mých starších PC (např. Oliveti 80286 před cca 25 lety), bez ohledu na jejich vybavení, či doplnění.

hodnocení

1x

Těžko říci, co ti problikává. Někdy to je zapnutí počítače, jindy to signalizuje práci disku, ale co to dělá tobě bůh suď.

hodnocení

0x

Pravděpodobně to dělalo i před tím a "slyšíš trávu růst".

Stavové LED signalizují power režim (standby,power,sleep mode,apod...), práci harddisku a staré 80386 ještě uměli LED zobrazovat režim TURBO (zpomalení procesorů k vůli starým hrám).

To poslední se už více jak 25let nepoužívá. Zůstali jen dvě LED a už ani ty někteří výrobci neosadí.

Jestli vše funguje, tak se těmi LED netrap. Svítili i předtím na 99%. Nebo je přelep a nebudou ti vadit...

Pak ještě často bliká zelená s oranžovou u LAN portu na síťové kartě (desce). Oranžová bliká jako provoz a zelená svítí při 100M/1000M rychlosti, jinak je zhasnutá při 10M (ale 10M se používalo tak v roce 1996).

Další LED v PC jsou různé RGB dekorace a i ty na desce nemají nějaký extra význam.

vladimir*
15.04.20 20:37
hodnocení

diky

Indikátor na přední straně pc
Indikátor na přední straně pc #2

No běžně by to zelené bylo power a oranžové aktivita HDD, ale píšete, že problikává zelené? Power může blikat, třeba u spánku. Takže z fotky bych to řekl tak jak říkám, ale Vás popis mi k tomu nesedí. Víc fotku nerozluštím.

taky ty káblíky od LEDek někdo mohl prohodit.

POWER LED s HDD LED

@gumidek

Jistě *palec* Nicméně k popisu mi to nesedí. A z fotek mi přijde, že bliká oranžová a zelená svítila v obou případech, nebo proč bylo takto vyfoceno?

Docela by mě zajímalo kam tato otázka povede *cteni*

hodnocení

0x

Taky by ti mohl pomoct manuál *hej*

hodnocení

0x
Podle fotek je to běžná LED indikující zapnutí. Pro zapnutém počítači svítí, při režimu spánku bliká.
Pokud bliká po instalaci grafické karty, spíš bych to viděl na uvolnění nějakého konektoru či spoje pro tuto kontrolku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]