Nejste přihlášen/a.
Jsou dva počítače kde u prvního odchází zákl. deska a na disku je software který běží jen na MS DOS a na druhý je v pohodě ( sice jsou na nich XP ) tak bych chtěl disk z prvního naklonovat na ten druhý (data na tom druhém nepotřebuji ).
Takže jediné co mi chybí je klonovací program.
Lze někde sehnat grátis a nebo se musí pouze koupit.
Tak asi to přenechám zkušenějšímu.
Při klonování je třeba mít stejný HW, navíc v tomto případě je to asi zbytečné. Na ten cílový disk bych nainstaloval MS-DOS a pak pomocí nějakého manageru (M602, NC, VC) zbytek ze zdrojového diku zkopíroval...
... v případě programů běžících pod MS-DOS by ani nemělo vzniknout moc problémů s programy, které vyžadují instalaci - jen si musíte před kopírováním pohrát s nastavením atributů některých souborů...
Jaký SW běhá jen na čistém MS-DOSu a nejde rozběhnout na WIN XP? Většinou jsem se setkal s problémem až u pozdějších WIN a bylo potřeba spouštět přes emulator.
Jasně tazatel řekne co mi je do toho, ale mě jde spíš o to, že se mi nějak nechce věřit, že opravdu jede nějaký počítač, který má jen DOS a program, který v něm je tak nikde jinde nepůjde.
Na klonování tu už bylo řešeno dost, nejlépe opravdu přes boot cd.
Tady jsem našel pěkný návod: servispckupka.cz/...
1. DOS programy se zcela běžně kopírovaly. Stačí použít v XP emulátor DOSBox (není jen pro hry). Ale neužíval jsem.
http://stahnu.cz/nastroje-a-editory/dosbox#prehled
2. Nejspolehlivější na klonování je Clonezilla . Má možnost přepnout z angličtiny i na slovenštinu při startu. Je zadara , vytvoří se bootCD nebo boot-USB-flash. Ale velmi doporučuji nejdříve zálohovat na "třetí nosič" . Na netu plno návodů použití.
3. Dále je FreeDOS na moderní kompy.
http://cs.wikipedia.org/wiki/FreeDOS
4. Možností je spoustu, například přes virtuální SW (VirtualBox).
Ahoj, uniká mi smysl klonování?
Proč prostě nevemeš ten disk z toho chcípajícího počítače a nevyměníš ho za ten, co je v tom fungujícím?
Nebo bys ho mohl připojit na druhou kšandu a jen si ošetřit, odkud chceš startovat !?
Nebo bys taky mohl tý chcípající desce udělat žúžo-labůžo - zjistit co jí scází a nalejt do ní novej život
Nebo bys taky mohl tu chcípající desku vyměnit a používat komp dál ... teda pokud to má nějaký smysl
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.