Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fotky na USB

Od: darren odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,mám takový problém.Stáhl jsem si fotky z PC na USB a chtěl si je prohlédnout na normální TV(lepší než čučet do PC). Ale skoro všechny fotky jsou vzhůru nohama..Nechápu proč když v PC se zobrazují správně.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Asi jsou nafoceny obráceně. A mobil (předpokládám, že nebudou z foťáku) do informací o fotce uložil i informaci o poloze (kde je dole a kde nahoře). Některé programy ji čtou a při prohlížení fotku automaticky podle toho otočí, je-li to třeba.

Možná má program v televizoru možnost tuto automatiku zapnout nebo fotky obrátit automaticky. Nebo je holt budete v PC muset vhodným programem obrátit.

darren
hodnocení

Ne fotky jsou foceny fotoaparátem.Mám je klasický papírový a naskenoval sem si je do PC. Do skeneru jsem je dával všelijak ale pak sem si je v PC otočil.Ale v té TV jsou zase obrácený..ale je zajímavý že ne všechny,některý jsou správně.

hodnocení

0x

Každopádně je to nastavením pozice fotek v PC. Některé aplikace je otáčí v počítači automaticky, takže skutečnou polarizaci nepoznáš. někdy stačí při zobrazení v počítači fotku ve správné pozici nepatrně zmenšit (třeba o jeden pixel) a pak uložit (způsobem nahradit původní). Pak už se zobrazuje dobře. Dělám to tak v programu IrfanView a funguje to dobře.

darren
hodnocení

Dík,zkusím ten program.

Používám tento, je zdarma a je určen pro dávkový převod, jsem s ním spokojený:

FastStone Image Viewer

Samozřejmě dobrých prográmků bud evelké množství... J eto asi i o zvyku...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]