Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kompatibilita CPU a desky

Od: pocitac odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, chci koupit procesor Pentium g5400 do své desky MSI B150PC Máte, v seznamu podporovaných CPU je (je tam s vykřičníkem, ale nevím proč jsou s vykřičníkem všechny).
Spíše si říkám jestli to tam půjde když je u desky napsané že je pro 6.a 7. generaci procesorů a toto je 8. generace. Ale má stejný socket tak mám takové dilema :D.
Děkuji za váš čas a odpovědi.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Socket není všechno. Deská má Intel chipset řady 150, procesor je pro řady chipsetů Intel 3xx.

pocitac
hodnocení

Takže to dohromady nepůjde?

czc.cz/...

Například tento podporuje čipset B150 tvé desky, viz popis. Generace procesorů je značená první číslíci v názvu i3-6100.

pocitac
hodnocení

Jo ten jsem taky uvažoval ale pak jsem se díval na benchmarky a viděl jsem že ten Pentium je lepší a je i levnější.
Jo jak se zjistí generace to vím jen jsem si říkal že když je napsaný v podporovaných CPU tak by mohl jít. Ale je možné že ten seznam je jen podle socketu.

pocitac
hodnocení

Šel by tedy i i3 7100 předpokládám? Jako logicky jo ale za optání nic nedáš .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]