Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bios nevidí disk

Od: dary* odpovědí: 5 změna:

Zdravím,

Chtěl bych se zeptat, proč se mi v biosu nezobrazují ostatní disky? Potřeboval bych si z nich přeinstalovat windows. Už jsem to před pár lety jednou dělal, teď to nejde.

Disky jsou stále funkční. Ukazují se mi v konfiguraci windows.

Děkuji za rady.

Bios nevidí disk
Bios nevidí disk #2

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Protože tam máš jen jeden fyzický disk rozdělený na oddíly. Si to spočítej, ta Toshiba má 500GB.

czc.cz/...

dary*
hodnocení

asi jo, ale já se dostanu jen do C a D, do E, F, X nemám přístup. Určitě jsem je umyslně neslučoval.

dary*
hodnocení

Asi máš pravdu. Ale už jsem to jednou dělal. Neznáš způsob jak ten 14 GB disk dostat na zvláštní oddíl aby se tam mohl bios dstat? Díky.

Bios nevidí disk #3

Ten systém přeinstaluj na (C:)

hodnocení

0x

Jak už bylo řešeno...máš jeden disk a ten vidíš. To, že je disk rozdělený je věc druhá, ale pro bios zcela nepodstatná. Podle rozdělení tam máš možná recovery oddíl.
Máš tedy dvě možnosti. Buď instalovat nový systém z cd/flash a nebo použít recovery oddíl. To záleží na výrobci pc. Případně třetí možnost hlavně u Win 10 je obnovení do továrního nastavení. Níže ti dám linky ať si trochu počteš:

wintip.cz/...

support.microsoft.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]