Hezký večer, při připojení externího disku zbělela obrazovka, vše se kouslo, včetně Ctrl Alt Del. Tvrdý restart, počítač chtěl vložit Boot Media. F1-F12 žádná reakce. Vložil jsem instalační CD s Windows, nebyla nalezena žádná jednotka pro instalaci. Nová nešla vytvořit. Předpokládám správně, že klekl hard disk? Myslím v počítači, ne ten externí. Počítač pamatuje Šemíka jako hříbě. Je to stolní comp. Díky za názor.
Kdyby klekl HDD, bootovalo by to nejspíš z CD. Zkus zalaborovat s kabelama, třeba odpojit HDD a bootovat z CD (odešlý HDD může stahovat datovou sběrnici), přepojit sběrnici... Máš v BOOTu nastaveno CD před HDD?
Jo, určitě je CD jako první. On má ten komp snahu začít čistou instalaci, CD se načítá, projdu asi dva kroky a pak se mě to zeptá, kam instalovat. Ale v nabídce není žádné písmeno. Vytvořit oddíl nelze. A tam to končí. V jednom momentě, asi před první snahou o instal, se mi na chvili zobrazily 4 oddíly disku, dal jsem vlastnosti C, kde byl systém, velikost 0, grafický zvýrazněn jako modrý "koláč". Zkusím ráno ty kabely, zatím díky chlapi.
Těžko říct který. Ale kde byl konektor, zastrčený nebo zacvaklý, to jsem vše odpojil a zacvakl znovu. Udělal jsem to u všech najednou, takže který to byl, netuším. Já měl počítač venku kvůli malování takže při manipulaci se uvnitř asi něco vysmeklo. Každopádně ještě jednou díky, už jsem to viděl černě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.