Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výhody a nevýhody PC

Od: svikra odpovědí: 11 změna:
Jaké jsou výhody přenosného počítače a osobního počítače?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Asi máte na mysli rozdíl mezi notebookem a klasickou pracovní stanicí-bednou.

Notebook se dá přenášet.

Do bedny můžede dát komponenty výkonnější, než jsou jejich ekvivalenty v notebooku.

hodnocení

1x
U stolního za stejné peníze dostanete lepší parametry. Jako hlavní bych ale viděl možnost upgrade jednotlivých částí - grafika,procesor, přidání disků, různých řadičů, lepší monitor apod. Také opravy jednotlivých komponent jsou mnohem dostupnější - u nb se mnohdy nevyplatí.

Staré klišé. Jak jednou koupíš procesor, tak ho za 5 let kupuješ znovu k vůli upgradu?

Další disk můžeš dát do noťasu i místo mechaniky, pokud je.

RAM nebo HDD upgraduješ stejně a vždy v obou případech.

Spíš bych viděl rozdíl v chlazení.

mtan
hodnocení

1x
Jak už zde uvedli rádci přede mnou. Pokud často cestujete, vyberte si NB, budete si ho tak moci nosit s sebou. Pokud jste ten typ, který by měl počítač pořád doma, sáhněte určitě po bedně (NB není vhodné používat jako klasický počítač, pokud bude stále v nabíječce na stole, jak ho většina lidí nakonec používá, odporoučí se Vám baterie). Klasický počítač má výkonnější a měnitelné komponenty, nesrovnatelně lepší chlazení komponent díky většímu prostoru mezi nimi (nepočítám rozložení ventilátorů, to by bylo na samostatnou kapitolu, jelikož to je klíčové pro dlouhou životnost komponent). No a ruku v ruce s chlazením jde i zmíněná životnost. Určitě se zde najde 1 a 1000 rádců, kteří mi teď vyvrátí moje tvrzení, ale žádnému z mých známých v megaširokém okolí nevydržel herní NB (myslím opravdu s dobrým zacházením a aktivní chladící podložka byla samozřejmostí) déle jak něco málo přes 5 let. Naproti tomu kdo si pořídil herní PC a dobře chladí, vyhazuje komponenty na to, že jsou zastaralé. Jasně, třeba mi klekne můj PC už zítra, ale kromě rozšíření RAM, HDD, SSD a výkonnější grafické karty mám PC komplet původní, všechny původní komponenty (krom GK) jsou pořád v PC a pořád dávají nejnovější tituly. Už mi slouží krásných 15 let! GK jsem měnil hlavně proto, že stará už nepodporovala Vulkan, a novější verze DirectX měla jen do 10, jinak výkonnostně byla ještě slušná.

hodnocení

0x

Přenosný má výhody v manipulaci, přenášení... Klasický stolní v tom, že je obvykle výkonější, než notebook za stejné peníze.

Notebook je i monitor, klávesnice, myš a UPS zdroj.

Dokup si to k bedně na stole a jsi na stejných penězích co dáš za noťas :)

gumidku, nemel tady blbosti. Notebook téměř velikosti a hmotnosti lepší grafarny nebude určitě výkonnější, než stroj, ve kterem ta grafarna je :)

@gumidek Ale jděte... klávesnice, myš stojí po stovce a monitor téhle velikosti tak možná tři litry...

A UPS za 5000,- tu bednu bude napájet maximálně 15 minut :-D

Jestli se bavíme o grafárnách za 30 klacků, tak tam pak vede stolní komp :)

Gumide, o co Ti jde? Na velmi obecné odpovědi chytrosti typu ups za 5000, který si dnes nikdo krom Tebe nekoupí?
06.04.20 20:25

*mir*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]