U stolního za stejné peníze dostanete lepší parametry. Jako hlavní bych ale viděl možnost upgrade jednotlivých částí - grafika,procesor, přidání disků, různých řadičů, lepší monitor apod. Také opravy jednotlivých komponent jsou mnohem dostupnější - u nb se mnohdy nevyplatí.
Jak už zde uvedli rádci přede mnou. Pokud často cestujete, vyberte si NB, budete si ho tak moci nosit s sebou. Pokud jste ten typ, který by měl počítač pořád doma, sáhněte určitě po bedně (NB není vhodné používat jako klasický počítač, pokud bude stále v nabíječce na stole, jak ho většina lidí nakonec používá, odporoučí se Vám baterie). Klasický počítač má výkonnější a měnitelné komponenty, nesrovnatelně lepší chlazení komponent díky většímu prostoru mezi nimi (nepočítám rozložení ventilátorů, to by bylo na samostatnou kapitolu, jelikož to je klíčové pro dlouhou životnost komponent). No a ruku v ruce s chlazením jde i zmíněná životnost. Určitě se zde najde 1 a 1000 rádců, kteří mi teď vyvrátí moje tvrzení, ale žádnému z mých známých v megaširokém okolí nevydržel herní NB (myslím opravdu s dobrým zacházením a aktivní chladící podložka byla samozřejmostí) déle jak něco málo přes 5 let. Naproti tomu kdo si pořídil herní PC a dobře chladí, vyhazuje komponenty na to, že jsou zastaralé. Jasně, třeba mi klekne můj PC už zítra, ale kromě rozšíření RAM, HDD, SSD a výkonnější grafické karty mám PC komplet původní, všechny původní komponenty (krom GK) jsou pořád v PC a pořád dávají nejnovější tituly. Už mi slouží krásných 15 let! GK jsem měnil hlavně proto, že stará už nepodporovala Vulkan, a novější verze DirectX měla jen do 10, jinak výkonnostně byla ještě slušná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.