Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Počítač na zahrádku

Od: suzymon® odpovědí: 35 změna:

Dobrý den. Rozbil se mi starý notebook který jsem používala na zahrádce místo radia, protože poslouchám většinou dokumenty na YouTube. Nemusím to vidět, stačí že to slyším. Tak bych potřebovala koupit nějaký obyčejný notebook kde bych mohla to YouTube poslouchat. Na nic jiného ho nebudu potřebovat. Já jsem našla tento incomputer.cz/...

Myslíte si, že by mi to stačilo? A hlavně mi jde o to, abych ho jenom doma strčila do zásuvky a napsala své heslo, abych se připojila k internetu a už aby to jelo a nemusela jsem nic instalovat. To totiž nezvládnu. Tak moc a moc děkuji za rady a pomoc.

35 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirib
hodnocení

4x
Telefon nebo tablet a bluetoth reproduktor...

hodnocení

3x
Proč ne nový tablet? To je jak kanón na komára. Mimochodem ten odkazovaný book je starý velmi slabý používaný křampl v kdoví jaké kondici s chrome os - takže takový přerostlý android tablet jehož původní účel nevyužijete.
hodnocení

Libore a jaký tablet? Já se v tom nevyznám. A také mi jde o to, abych to slyšela, když pracuji na zahrádce, nebudu u toho sedět. Ale mám reproduktory, které jsem stejně musela používat kvůli hlasitosti. Ty se dají také do toho tabletu strčit? Jste moc hodný. A děkuji.

joudic*
hodnocení

3x
bazarovy laptop s ssd diskem do 5-6tis. Novy nekupujte, jsou z 90% horsi a zastarale nez to co se prodava nove. Pro priklad mam notebook s poctivou grafickou kartou, a normalne na nem pracuji ve 3D a striham videa ve 4k kvalite (cca 4nasobek televize) a stal me na bazosi 6900
joudic*
*nez to co se prodava bazarove

hodnocení

3x
Bohatě stačí libovolný chytrý mobil (klidně starší), připojit k wifi stejně jako váš notebook a připojit do toho reproduktory, stejně jako do notebooku. Není problém pustit youtube či jakékoliv internetové rádio. Notebook je na tohle použití opravdu zbytečnost :)
suzymon1
hodnocení

Mikihans, i Vám děkuji. Zatím jsem to vyřešila tak, že jednoduše vezmu počítač a přenesu ho ven. Ale možná, že kdybych měla ten bezdrátový reproduktor, tak bych ho ani nemusela přenášet a stačilo by do něho zapojit asi přes USB ten reproduktor a měla bych zvuk na zahradě, protože ten reproduktor bych vynesla ven. Mně jde jenom o zvuk, nekoukám na to.

Bezdrátový reproduktor by šel samozřejmě taky, dosah bývá cca kolem 10 metrů od zařízení, ale pokud se jedná o běžný stolní počítač, tak ten téměř jistě nemá bluetooth, a bez toho bezdrátově reproduktor nepřipojíte.
Většina bezdrátových reproduktorů jde však připojit i "drátově" kabelem, ale potom onen bezdrátový reproduktor trochu postrádá smysl :) snad jen výhoda, že má baterii a nemusíte k němu přivádět i napájení, jen kabel se zvukovým signálem.
suzymon1
hodnocení

mikihans, mám tento počítač lenovoshop.cz/...

moc tomu nerozumím, ale ty "modré zuby"to asi nemá. Tak mám holt smůlu.

hop®

Suzy, stačí dokoupit tenhle "čudlík" (nebo podobný) a zasunout do USB konektoru v počítači... ;)

suzymon1
hodnocení

Hope, ten čudlík nevím co to je, protože odkaz nejde otevřít. Tak kdybyste se podíval a zkusil to ještě jednou. Moc děkuji.

hop®

Omlouvám se, nějak jsem to asi blbě vložil - tady...

suzymon1
hodnocení

Tak už to vidím! Ale nevím který, je jich tam hodně a jsou různé ceny. Má cena vliv na kvalitu a jak se to projeví, když bude čudel méně kvalitní? Nechtěla bych zase vyložený šunt, ale zase nemusím mít něco kór extra, třeba nějakou značku, která se platí víc a přitom je to stejné jako jiný čudel, který je neznačkový. Tak který konkrétně byste mi poradili? Ale nejde mi do hlavy, jak to pak propojím s tím zesilovačem, když budu mít jenom jeden čudel. Tohle přece funguje protože je to spárované, mám tak připojenou bezdrátovou klávesnici s myší. Ale musí to ten USB čudel, který je od té soupravy a každá myš má svůj čudel, jinak to nefunguje. Tak nerozumím, jak to potom připojím.

hop®

Suzy, rozdíly jsou kromě ceny ve značce, rychlosti a dosahu.
Značku bych neřešil, "ať je to americký nebo ruský, stejně je to Tchajwan"...
Rychlost pro Vás není důležitá, na komunikaci s repráčkem stačí i ten nejpomalejší.
Takže asi nejdůležitější je ten dosah, původně (historicky) se řešil dosah modrozubu do 10 metrů, protože se předpokládalo, že spojovaná zařízení budou vedle sebe a šlo jenom o to vyhnout se drátkování a shánění propojovacích kabelů pro různé konektory.
Vy ale máte větší zahrádku, takže bych asi zvolil tenhle, píšou tam dosah 80 metrů, to by mělo bohatě stačit. Navíc je podporován i bežnými systémy Windows, takže stačí zasunout a měl by se sám nainstalovat.

Mimochodem, až si budete vybírat ten repráček, koukejte i na ten bezdrátový dosah, a výdrž baterie... ;)

suzymon1
hodnocení

Děkuji Hope, opsala jsem si který to je. Myslím, že mi ho dokonce doporučovali i jiní. Takže to bude určitě ten správný. Tak prostě koupím čudel "modrozub"a třeba tento reproduktor k tomu a budu v pohodě. Jednoduše to strčím do svého počítače a ono se to samo mezi sebou propojí?

hop®

Suzy, s tím reproduktorem nevím, je to sice dobrá značka, ale kámoš má stejný (jen starší verzi), a říká, že dosah signálu je ve spojení s mobilem jen okolo 5 metrů, ale může to být i chyba toho mobilu. A v popisu od výrobce jeho dosah radši ani není uveden.
Já mám trošku jiný repráček, dosah vyzkouším dneska v práci...

hop®
Suzy, tak jsem vyzkoušel ten můj repráček, a když nechám mobil uvnitř baráku a vyjdu na zahradu (přes jednu zeď), tak asi na deseti metrech už repráček začíná chrchlat.
Ona ta vzdálenost totiž asi bude největším kamenem úrazu.
Ten modrozub na to prostě není dělanej... :(
suzymon1
hodnocení

Hopíku, tak to jste moc hodný, že jste to vyzkoušel. Ušetřil jste mi zbytečné výdaje. Asi by bylo nejlepší řešení koupit si nějaký mobil, kde je zabudovaná možnost přijímat internet a koupit si reproduktor co se mi vejde ko kapsy. Sluchátka v uších ale nesnesu, tak bych musela mít něco bez nich. Třeba něco takového, jako je tento. A ani není zase až tak drahý. Já mám sice dobrý telefon, ale ten nemá modrozub Je to tento obyčejný telefon.

hop®
S tím novým telefonem to asi bude nejlepší řešení, dá se sehnat levný dotykáč, který má wifi i modrozub. Zatím ho můžete používat bez SIMkarty jen na ten zvuk, možná ten reproduktor ani nebude potřeba, některé telefony jsou hlasité samy o sobě. Až si na něj zvyknete, můžete si tam dát SIMku a používat ho i k volání, určitě sw a ním rychle naučíte... ;)
mall.cz/...
hop®
Ten telefon je jen pro příklad, určitě by stačil nějaký bazarový...

hodnocení

1x

Ahoj, když to tu tak čtu, nestačilo by ti rádio? ... nemusely by se řešit problémy s repro.

Komp v altánu je sice taky řešení, ale většinou dost drahé - má větší spotřebu.

Co se týče mobilního telefonu, tak by se možná nemusel ani kupovat - každý kdo chce nový, tak neví co s tím starým.

Výrobci programů často vymyslí nějaké vylepšení a klidmě to může mít takovouhle reakci, kterou popisuješ ... tedy tomu kompu nemusí nic být *tanec* ... mohla bys zkusit jiný prohlížeč? ... mohl by fungovat bez problémů?! *hi*

Bezdrátová sluchátka by mohla být řešením.

hodnocení

Děkuji Vám za odpovědi a hlásím, že jsem to už vyřešila. Jednoduše jsem vzala svůj stolní počítač a přenesla ho do altánu. :-D Ono mne to hned nenapadlo, protože k němu mám normálně pořád připojenou tiskárnu a ten kabel je prostě krátký a jak jsem v těchto věcech opravdu děsně "chytrá", tak mne hned nenapadlo jednoduše tiskárnu od počítače odpojit. *zed**bzum*

Tak už nic kupovat nemusím, funguje mi to bezvadně.

Jinak na takové věci klidně stačí mobil. Mobil za 4000 vám udělá v tomto případě lepší službu než notebook za 10000.
Ale dobře jste vyřešila, jen dejte pozor, aby v altánku nebyla moc velká vlhkost/zima/teplo, aby se vám nepoškodily elektronické součástky v tom počítači.
hodnocení

Nojo, ale já takový mobil nemám, mám ten tlačítkový obyčejný. A navíc, to bych si asi také musela tu službu s internetem v mobilu platit a asi bych musela mít v uších sluchátka a to by mi dost vadilo. Vlastně bych to ani nesnesla. A ne, v altánu mám sucho a je krytý, je to velký bytelný altán z pořádného dřeva. Dokonce jsem tam měla na zemi v zimě v létě starý "peršan" a ani za deset let nezvlhnul. Já ho mohu uzavřít ze tří stran, tak tam kolikrát sedíme, i když venku leje. Možná by mne spíš zajímal ten tablet, ale já bych ho k ničemu jinému už nevyužívala, tak se mi zdá hloupé vyhodit 5 tisíc, když to už nepotřebuji. Ale děkuji za odpověď.

I tlačítkový telefon ti může posloužit jako přehrávač pokud je v něm instalovaný nějaký prohlížeč internetu a má wifi. Budeš li v dosahu wifi z baráku tak mobilní data kupovat a platit nemusíš. Na hlasité přehrávání se pak nejlíp hodí bluetooth reproduktory. Na Aliexpress je spousta kopií reproduktorů TLC se slušným zvukem už kolem 500 czk. Mimochodem - dosah bluetooth je cca 10m takže bys pak mohla mít cokoli puštěného doma na počítači (či androidboxu) a venku mít jen ten reproduktor. Přes zeď bluetooth ale nepoběží to bys to musela mít někde proti oknu.
suzymon1
hodnocení

Ahoj totak, divila jsem se, že se nehlásíš ale nechtěla jsem Tě otravovat. Já jsem to vyřešila tím přenášením toho počítače. je sice větší než normální notebook, ale jde to. Hlavně že mi to funguje. Ty víš jak jsem "šikovná" a já se s tím nebudu trápit. když jsem měla ten starý noťas, tak jsem ho měla v altánu celé léto a nemusela ho nososit sem a tam, což teda teď musím. Ale co to je, v porovnání s jinými dnešními starostmi? Prkotina. Ale kdyby Tě napadlo který konkrétní zesilovač zvuku, reproduktor bezdrátový bych mohla koupit, aby měl dost silný zvuk, jsem už asi hluchotina a když jsem na konci zahrady, tak moc neslyším ;). Tak to bych byla moc ráda, kdybys mi dal odkaz. Je mi to jedno, raději si to koupím u nás, nechce se mi čekat a ono to teď s tím doručováním balíčků z Číny dost hapruje. Já tady sice založila otázku i na to, ale asi nikdo ještě neodpověděl. Nevím, jdu se kouknout. Tak Ti moc děkuji a doufám, že jsi v pohodě.

P.S. tak už 5 hodin na mou otázku nikdo nereagoval, asi nevědí.

Suzy...máme povinnost reagovat do určitého času?

Vědí, to víš, že vědí, ale neni v silách reagovat na každý dotaz a zvlášť když taky mícháš 2 otázky mezi sebou a začátek otázky je o něčem jiném než to co řešíš teď.
Od začátku bylo řešeno tablet a k němu můžeš dát bluetooh repro, JBL je fakt asi nejlepší, já mam jen tu kostku (GO) a v bytě hraje pěkně. Pokud tě neomezují finance tak ty dražší tuším Flip alza.cz/...

Nebo si k pc dokup bluetooth dongle a využívej starší počítač. A nebo pokud chceš opravdu starší nb, tak třeba tady:

superlevnapc.cz/...

Jo JBL ne TLC trochu se mi ty značky pomíchaly. Bohužel za kvalitu se platí a tak to u nás stojí kolem 1800.- Číňan ty svoje kopie prodává pod značkou T&G už od nějakých 9$ a podle recenzí kupujících to furt ještě hraje docela slušně. 2x10 watů výkonu by člověk v takovém tubusu velikosti dvou plechovek fazolí ani nečekal. Udávají u toho odolnost vůči vodě takže bys to ani nemusela na zahradě hlídat před deštěm ale stejně bys to asi nosila na noc domů nabíjet. Odkaz dávat nemusím. Stačí když si na Ali zadáš Portable speaker 20w.
suzymon1
hodnocení

Totak, tak jsem hledala na AliExpress a našla jich hodně. Ale zaráží mne, že u všech je kabel audio který se asi jeden konec musí strčit do počítače a druhý do té "plechovky". A ten je krátký, tak jak bych tu "plechovku" pak vynesla na zahradu? nebo jsem viděla video, kde se to muselo nějak spárovat s tím telefonem. Já tomu nerozumím. Když v tom mém počítači nemám modré zuby, tak to s ním nepůjde spárovat. Tak asi by se musel ještě koupit USB konektor, ten teda strčit do počítače a tu plechovku nějak spárovat jako ten telefon. *co*Jsem z toho úplný jelen, nevím si rady. To asi bude nad mé síly.

hm*
hodnocení

0x

A že se ptám: co se vlastně stalo tomu notebooku? Jak "se rozbil"?

suzymon1
hodnocení

No napřed mi to pořád psalo, že Mozila je připojená, ale že se nehlásí. A furt se točilo kolečko a nic. Nemohla jsem otevřít prohlížeč. Pak jsem se někam nějakým zázrakem do něčeho dostala a chtěla do vyhledávače napsat YouTube a ono to začalo šílenou rychlostí psát jenom písmeno ššššššššššššššššš. Takhle to vypadalo a nedalo se to ani zastavit, pořád to jelo a jelo do nekonečna, až jsem musela počítač vypnout. Pak mi dokonce přestala fungovat myš a zmizela mi z obrazovky "šipka", tak jsem nemohla na nic kliknout a tak jsem ani nemohla počítač řádně vypnout a musela vynutit vypnutí čudlem. Když jsem to zase otevřela, tak mi vynadali, že jsem počítač vypnula špatně a že se něco musí udělat, ale než jsem to pochopila tak to zmizelo. Ten počítač jsem celou zimu nepoužívala, měla jsem ho jen na léto a vloni a před tím mi to vždycky naskočilo, ale letos už to nešlo. Už jsem ho vyhodila, já se s tím nemohu trápit, když tomu vůbec nerozumím. A proto jsem si chtěla nějaký počítač, třeba starý koupit. Když ho potřebuji jenom na to YouTube a zvuk.

elonmuck

takže softfér. zajímavé řešení. trochu smutné, předčasné

suzymon1
hodnocení

No možná je to hloupé řešení, ale já ani nevím, co to je ten softfér a kolik by stála ta oprava. ;) Popsala jsem ty potíže, tak co Vy na to? Kolik by to stálo a má to smysl? Počítač je sice vyhozený, ale ne nadobro. nemohla jsem to nikam vozit, tak jsem to jen hodila do garáže a jdu teda pro něj. Dala jsem do vyhledávače a asi je to tohle.

Software

notatall

no pokud to opravdu bylo softwarem, tak preinstalovat win zabere asi hodinu prace.. ja to delam za tabulku čokolády :D ... notebook urcite nevyhazovat je to skoda!.. jestli mate nejake mladsi pribuzenstvo doporucji jim notas dat a urcite vam ho opravi :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]