Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký procesor?

Od: kik odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jaký procesory můžu použít místo aktuální i5-7400 v počítači Acer Aspire GX-781. Počítač má bohužel základní desku od výrobce a nikde se nemohu dozvědět, jaké má deska označení např. B250, B350 atd.

Můžete mi tedy někdo prosím poradit, jaké procesory (pochopitelně od Intelu) můžu do této desky od výrobce dát?

Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fugass*
hodnocení

0x
Při nabíhání biosu by měl být vidět typ desky. Nebo, pokud je vidět nějaké velké logo, v biosu logo vypněte a po restartu uvidíte typ desky, pak zjistíte co tam jde. Papíry k tomu nemáte? Mam ale pocit že to bude produkt přímo od Aceru s intel chipsetem 110 nebo tak něco. Tady je info co by tam šlo za cpu:
userbenchmark.com/...
kik
Právě o i7-7700 jsem přemýšlel ale zjistil jsem, že má tendenci se přehřívat. :-D
Je to pravda?

TAdy ho s tím procesorem prodávali, takže OK.

alza.cz/...

fugass*
A k němu lepší chladič, s heatpipama a bočním ventilatorem 120mm jsou asi od 500,- výše a je klid a chladí. Ne ten malej orig chcípák...

hodnocení

0x

Stáhněte si nějaký program na detekci hardware, anebo se podívejte dovnitř počítače, tam je na desce napsáno, co je to za typ a verze. Pak se můžete zajímat o procesor.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]