Nejste přihlášen/a.
Prosím poraďte amaterovi- obdržel jsem emailovou zprávu s textovou přílohou. Když jsem chtěl přílohu otevřít, tak mne počítač řekl, že je napsaná v jiném programu nebo formátu a že ji nelze otevřít. Potřebuji poradit,jaký je správný postup při změně programu nebo formátu. Děkuji V.
Jak poznám v jakém formátu je dokument nebo obrázek zapsán na disk-Jaký je postup při volbě formátu připravovaného dokumentu.-Mohu změnit stávající formát dokumentu na jiný formát ve kterém je možno jej přečíst?
Pokud máš celé jméno souboru a dá se předpokládat, že to jméno je správné, tak by přípona (koncovka) jména souboru měla o formátu vypovídat. Takže například Word vytváří běžně soubory s příponou .DOC nebo .DOCX (ale umí ještě mnoho dalších). Obrázky se nejčastěji vyskytují s koncovkami .JPG, .GIF, .PNG (a mnoho dalších).
Interní formát těch souborů je odlišný a ne každý program je schopný používat nejrůznější typy souborů. Také převody (pokud jsou vůbec možné), vyžadují programy které umějí pracovat s více formáty.
Ke změně formátu nestačí jen změnit jméno (a příponu), protože tím se nezmění struktura dat na disku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.