Nejste přihlášen/a.
Velmi pravděpodobně tam bude třeba nainstalovat nějaký systém... tedy vytvořit si bootovací médium, z něj nabootovat a systém nainstalovat.
Pokud jste to nikdy nedělal, možná bych se raději poptal po někom, kdo s tím má trošku zkušeností.
Kdyby byl BIOS zamknutý, chtěl by po Vás heslo.
V tomhle biosu se nepohybuješ myší, ale šipkama, enterem a deletem
Šipkama vybereš funkci, enterem do mí vstoupíš a tam pak zase podobně. Deletem funkci (nastavení) opouštíš.
To je ještě deska s Celeronem do Slotu1?
Koukni na základní desce na kondenzátory. Budou třeba zduté a nafouklé. Nutno vyměnit. Jinak nejdou správně napájecí větve na desce.
Napiš sem, co to je za desku a ideálně hoď její fotku.
Zkus jinou ram. Jaká tam je? DDR1 nebo ještě spíše SDRAM s dvěma zářezy?
Reset biosu nepomohl (na desce je jumper CLR clear cmos). Na pár sekund zkratuj a vrať jumper zpět (více dle konkrétní desky nenapsal jsi model).
Baterka biosu má kolik V? Nebude lepší dát novou, pokud je výměnná CR2032?
Ten celeron se nepřehřívá? Slot1 měli jen pasivy z hliníku (takové velké ježky).
Odeber zbytečné rozšiřující karty a nech sestavu jen o procesoru, desce,zdroji,ram a připojeném monitoru s klávesnicí a zkoušej postupně přidávat.
Některý HW může být vadný.
Jaký řešíme problém? Vidím detekci HDD a podle obrázku předpokládám něco potom.
Mimochodem DDR to teda rozhodně nemá. Předpokládám SDRAM, těch pár ještě mam kdyby někdo chtěl
Pro tazatele. Sháněl jsi něco na čem by běhaly win 10, tady počítej tak XPčka, nebo míň náročný linux.
Vypadá to, že má 128 a 32 dle screenu. Snad odpoví na dotaz, aby napsal parametry desky, jak jsem mu psal.
Jaký poučení? Co jsi čekal. Je to za odvoz. Vpodstatě do popelnice pod tímto jiným názvem.
Darovanému koni na zuby nehleď
Jako když jsem ti v minulém dotazu psal, že se máš učit, nemyslel jsem tím že na úplné fosilii. Nejprve si na netu zjisti, jak vypadá ten který starý počítač. Hlavní takové vodítko je procesor. Tohle je totální šrot. Asi jako se učit jezdit v provozu koňským povozem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.