Nejste přihlášen/a.
Mám počítač Lenovo ideopad330,který mne v podstatě vyhovuje až na to nešťasné ruční vysunutí disku z mechaniky.Prosím poraďte amaterovi, jak nejlépe vysouvat disk z mechaniky počítače.
V ponuke štart si vyberiete položku počítač. Zobrazia sa vám všetky diskové jednotky. Vyberiete si tú vašu diskovú mechaniku,kliknete na ňu pravým tlačítkom myši a vyberiete si položku vysunúť, na ktorú kliknete ľavým tlačítkom. Disková mechanika sa otvorí. Ja mám Win7 a neviem či to je tak aj na Win10.
Všechny notebooky to takto mají (možná by se nějaká výjimka našla). Není na tom nic nešťastného a pro vysunutí stačí stisknout příslušné tlačítko na mechanice. Pokud se nepletu, je to to oválné tlačítko prakticky uprostřed mechaniky.
Slavco31 má pravdu. Ovšem když jsem si to zkoušel na svém ntb s W10, musím říci, že při ručním vysunutí bych měl vložený disk a mechaniku zavřenou v okamžiku, kdy pomocí druhého způsobu by se teprve otevírala. Ovšem "proti gustu žádný dišputát"
Také jsem měl u jiného compu problém s věčným hledáním čudlíku, než jsem začal používat externí mechaniku.
Stačilo si v menu Tento počítač najít příslušnou mechaniku a uložit si ji jako zástupce na Plochu. Pak už vždycky jen pravým myšítkem kliknout na ikonku mechaniky na ploše a zvolit Vysunout...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.