Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení do sledování map

Od: aja1946® odpovědí: 9 změna:

Je to dobrý nápad mít možnost sledovat, zda člověk nenív blízkosti nakaženého, ale pořád nejsem na wifi,koli to asi vezme dat za měsíc, díky.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Predpokadam, ze poloha je sledovana pres GPS. Spise nez o data bych se tedy obaval o vydrz baterie. Aby az budete chtit telefon pouzit ste nezjistila, ze mate telefon vybity.

Omyl. Poloha je sledovaná v síti vždy pomocí 3 vysílačů signálu, z jejichž informací se pak se slušnou přesností určí poloha tlf. A k tomu stačí, aby byl tlf zapnutý, na spotřebu tlf to vliv nemá.

@satam Jak google tak i mapy.cz a jejich zapisování polohy se děje na základě GPS a to i v místě, kde není signál. To vím, poněvadž u obou mám zapnutou historii polohy a aktivit a jakmile přijdu na WIFI, např. domů, tak se mi to sesynchronizuje s účty. To doporučení o zapnutých mobilních datech je u korona aplikace mapy.cz z toho důvodu, aby byl uživatel informován v reálném čase, domnívám se. Pokud mu stačí informace o poloze až večer, stačí mít přes den zapnutou GPS bez mobilních dat a doma se připojit na wifi. Tak ten princip chápu já.

@satam

A jak by se k těmto údajům Seznam dostal?

hodnocení

Sledují platby kartou a operátory.

@aja1946 Jako že mapy.cz mají v tomto případě přístup k platebním kartám, jo? To ani náhodou.

hodnocení

2x

Tady oficiální stránky

Z odkazu
Čerpá sdílení moje mobilní data?
Pro odesílání dat o sdílení polohy je třeba mít zapnutá mobilní data. Aplikace spotřebuje pouze minimální množství dat (cca 200 KB odeslaných dat za den).

hodnocení

0x

Ta funkce od mapy.cz má asi takovou relevanci, jako věštění z křišťálové koule, takže bych to až tak v potaz nebral.

Jinak pokud to hodláte využít, tak nemusíte být na datech, pohyb celého dne se vám sesynchronizuje na wifi večer doma například.

trapeo
hodnocení

0x

Spíš kolik to bere soukromí...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]