Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde stáhnout počty nakažených v regionech

Od: antivir odpovědí: 3 změna:

Nevíte jestli se někde dají stáhnout data v čase o počtu nakažených v jednotlivých krajích nebo případně v největších městech (spíš okresech) jako je Praha, Brno, Ostrava? Kdyby k tomu byly i čísla úmrtí a uzdravených tak by to bylo taky plus. Na wikipedii jsem nic nenašel a nevím jestli to vláda někde zveřejnila, aby se to dalo stáhnout např. jako soubor .csv či .txt?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Na stránce Seznam.cz vpravo nahoře je Vývoj epidemie v regionech. Po rozkliknutí je možno z mapy přečíst počty nakažených. Jde to buď po krajích nebo podle měst. Počty úmrtí a uzdravených jsem po regionech nenašel, ale už jsem to také na nějaké stránce viděl.

doplněno 29.03.20 20:07:

@antivir: Tak ten požadavek nebyl z původního dotazu vůbec zřejmý a nejspíš zpětně to ani na netu nenajdete. Možná, až pandemie odezní, bylo by reálné spojit se s nějakou statistickou organizací, která tato data schraňuje a mohla by vám je poskytnout.

doplněno 29.03.20 23:48:

Tato inforace není obecně důležitá a proto se s ní neoperuje a nezveřejňuje se. Spíš si podle tvé reakce říkám, jestli náhodou netrpíš stihomamem!

antivir
hodnocení

O téhle mapě vím a taky ji sleduju, ale problém je v tom, že tyto čísla nejsou aktualizována každý den a hlavně potřebuju seznam čísel pro každý den za březen. Je pro mě nemyslitelné, abych každý den opisoval čísla ručně, potřebuju to zkopírovat řekněme jednou za tři dny. Celkově bych z těch čísel zblbnul, kdybych všechny čísla (země, státy, regiony, města) opisoval po jednom údaji *smich*

antivir
hodnocení

Jak to že ne? Psal jsem přece že chci data v čase. Ale já nechci data poté až pandemie skončí, ale data nyní. Ale obávám se, že důvod proč data nejsou zveřejněna na netu je prostý, že zkrátka nechtějí abychom tyto informace měli. Očividně ve vzduchu je informační embargo s odvoláním "na ochranu osobních údajů" na stránkách hygienických stanic. Prostě nechtějí aby lidé věděli jak dlouho tato epidemie bude trvat nebo aby si to mohli spočítat. Myslím totiž že osobní údaje by se neprolomily když nejsou spojeny s konkrétními bydlišti nebo jmény a jinými údaji které by mohly vést k vystopování nakažených. Proto ta informace jasně zavání potřebou vše ututlat a dobře manipulovat s veřejným míněním.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]