Dobrý den. Mám problém s hlučností PC.. je to zřejmě procesorem, protože když hraju minecraft, tak mám u něj celkem velkou teplotu (grafika s teplotou je v pohoďě). Zjistil jsem, že minecraft má spíše větší nároky na procesor, než na GPU, ale to mi nepomůže. Přemýšlel jsem nad snížením otáček, ale to je blbost, protože bych jinak procesor usmažil. Hlavně by mě zajímalo, jestli koupit nový chladič, nebo ventilátor.. a kolik za to asi dát, když je to celkem nadupany komp. Děkuji za případnou pomoc I-7-44.. Gtx 960 2gb 16 g ram
"zrejme" v pc svete nic neznamena, otevrete skrin, prstem zastavte vetrak na cpu, a pokud to rve dal je to grafikou, u te pak take zastavte ventilator pro overeni predpokladu, a kdyz ani to ne, je to mrtvy skrinovy ventilator.
Stačí vyměnit cpu chladič. Koupit takový co má pokud možno nejmasivnejší pasivní žebrování a co největší průměr ventilátoru (tzn 12cm) viz chlazeni.heureka.cz/... Cena asi 500 Kč ale díky velkému průměru ventilátoru a účinné pasivní části se tím výrazně sníží hlučnost v zátěži.
Taky bych se vsadil, že máž na procesoru box chladič, což je vzhledem k náročnosti u her docela tragédie. Pak se nelze divit, že ten větrák řve, když se musí fest točit.
davidsibl
Dneska budu čistit, tak se tomu kouknu na zoubek.. jenom k tomu boxu, to je dobrá, nebo špatná věc?
Box na ičkových procesorech není taková katastrofa jako dříve na P4, ale ber to tak, že je to prostě základ. Je to asi jako mít auto na uzavřené závodní okruhy a na něm nechat jen základní seriové věci...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.