Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem, věděl by někdo, jak na tuto zapeklitou situaci?
Nejdřív se mi stalo, že jsem zaslala obrázek (logo), který je u mě v iPadu jako .png. Kamarádka grafička ho přijala také na iPad, ale že je to prý špatně, že je to .jpg. To jsem ještě tehdy přešla...
Nicméně teď jsem od studentky dostala vypracované úkoly (měl to být obrázek) na mail ve formátu .mov. Otevřelo se mi to na laptopu samozřejmě jako video, na jehož počátku blikl ten obrázek a nic víc. Píšu holce, ať to pošle pořádně, tak mi to zaslala na WhatsApp, kde se mi to krásně (na mobilu) otevřelo jako obrázky.
Co to je, proč se to děje a hlavně co s tím mám dělat? Děkuju!
Protože to posíláte přes nějaký messenger, který obrázky i videa zpracovává, aby snížil přenesená data. Neposílá soubory jako takové. Obrázek můžete poslat mailem, větší soubor můžete nahrát na nějaké úložiště. Nebo to dát do ZIPu a možná to dovolí poslat i ten WhatsApp nebo něco jiného.
Takže podstatné je přes co to posíláte.
Díky, jenže oba ta první zaslání - chybná - byla přes mail. Není to hloupost? (Vlastně se mi to teprve přes ten "blbý" WhatsApp zobrazilo správně, resp. tak, jak protistrana zasílala!) Mám zjišťovat, skrz co používají e-mail?
To bych si musel ověřit. Mail nikdy nemění přílohy, maximálně je nějaký server smaže nebo zahodí celý mail. Je otázkou, jestli nepoužíváš nějaký hodně podivný mailový server nebo program (klienta).
No já mám gmail a jsem na něm normálně v prohlížeči (Chrome). Kamarádka, které jsem odeslala ten PNG obrázek, taky gmail, a vím, ze používá iPad, takže asi normální gmail aplikace pro Mac. A ta studentka má seznam a je ji 20, normální dvacetiletá holčina, pochybuji, ze používá nějaké zvláštnosti... ale přeptám se.
Neméně zajímavé mi připadá, ze šlo jednou o soubor poslaný mnou a jednou mně někým jiným... pro jistotu jsem to teď ještě jednou všechno zkontrolovala a je vše tak, jak píšu výše.
Kazdopadne dekuju. I třeba za nápady a teorie. Vyzkouším, prozkoumám všechno, v tuhle chvílí, kdy polovinu podnikání řeším on-line, se mi takovéhle věci nesmí stávat.
To nevím, ale míchá se tu víc věcí. Jednak přípona souborů nemusí mít nic společného s jeho obrazem.
A to je takový problém si otevřít to MOV video (pravděpodobně má 1 snímek) v přehrávači a uložit či zkopírovat do schránky? Případně rovnou extrahovat přes ffmpeg -i soubor.mov "vystup%d".jpg
Level 1 je, že když máš asociaci na obrázky (png, jpg a další) stejný program, tak ten program ten obrázek zpravidla otevře, protože má svůj vlastní dissector formátů.
Level 2 je, například, že můj přehrávač videa dokáže otevřít i obrázek (a obráceně, například svého času populární xnview také nemá problém s videem)
Level 3 je operační systém linux, Tam na příponách nezáleží vůbec, řídí se skutečným obsahem souboru.
Masoo, díky, ale obávám se, že už malinko mluvíte jazykem jiného kmene
Problém otevřít soubor .mov není, ale on se mi přehraje jako velmi krátké video (max. vteřina), na jehož začátku blikne ten obrázek a pak černo, nic. Zbytku už bohužel nerozumím... jedině teda to, že linux určitě nikdo z nás nepoužívá.
Ještě jsem to zkusila otevřít ve VLC a tam se to přehraje jako asi 8-vteřinové video, kde celou dobu vidím ten obrázek. (Což je mi ale k prdu, potřebuju si to projíždět a zvětšovat, vidět detaily.)
Tak jako tak na to musím přijít. Věděl by někdo víc? Co zkusit? Nějaké další informace zjistit?
Ten mail stahujete do PC pres nejakeho klienta, nebo k nemu pristupujete pres webove rozhrani? Mate moznost se na nejakem jinem PC podivat na mail pres to webove rozhrani, zda uz takto "zmrseny" prijde/odejde, nebo je problem ve Vasem PC?
Máš ještě nějaký jiný mail, než gmail? Jestli ano, zkus ještě jednou poslat třeba to logo.png kamarádce z gmailu a hned ještě i tím jiným mailem. A zjisti, jak to dorazilo. A to samé opačně, ať ti někdo pošle "problémový" mail zároveň na gmail a zároveň jinam (lze poslat najednou jako dvěma příjemcům, tím bude jisté, že se opravdu posílá naprosto totéž). A porovnej výsledek.
(Doufám, že si všechno nepřesměrováváš na ten gmail.)
Mám e-mail s vlastní doménou, k němu přistupuju z webmail.wedos.net.
Studentka mi zaslala ony soubory na tu vlastní doménu, přišly, zobrazily i uložily se jako obrázky. Nicméně v názvu navrženého souboru se objevilo .MOV, ale formát byl uveden JPEG a také se jako obrázek chová.
Když jsem si e-mail od studentky přeposlala od sebe, tak zůstaly takové, jaké mi přišly na gmail, tzn. soubor, který se chová jako video a má příponu .mov.
Ad logo: na mail na vlastní doméně došlo v pořádku jako .png.
Já už nevím Asi to budu muset dál sledovat, že? Co přijde nestandardně. Ono to není v každém mailu, vyměňuju si teď se studenty strašné spousty e-mailů a většina z příloh se chová standardně. A vůbec ohledně toho loga bychom na to ani nepřišly, kdyby to nebylo logo, které v jpg prý vůbec nemá co dělat (kamarádka je grafička). Takže díky všem a kdyby někoho něco napadlo, dejte vědět
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.