Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jde poslat kod QR přes sms?

Od: begi25® odpovědí: 8 změna:

Prosim o radu.Dneska mi poslal doktor přes sms recept.Už předtim sem viděl v lekarně jak chlap z QR kodem přiložil telefon k přistroji a lekarnik mu dal leky.Mně však přisla sms bez kodu.Tak se ptam,de to poslat QR přes sms nebo jen msm.Kde je chyba.Musim si sam nainstalovat kod? Popřipadě že ano prosim odkaz.Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dobrý den. Mě to chodi na mobil s QR kódem, ale protože nemám internet v mobilu, jelikož ho tam jinak nepotřebuji, tak řeknu lékarnici tu kombinaci nebo jí nastavím telefon.

111®
hodnocení

3x

QR kod není podmínkou e-receptu, múže být i čárkový kod, nebo stačí písmenkový kod

hodnocení

3x
On ne každý mobik ho umí přečíst, resp. Ukázat, ale lékárníkovi nakonec ifentifikační kod, jen ho musí ručně opsat.

hodnocení

3x

Prostě mu nadiktujete ten kód, co máte v SMS.

priklad1*
hodnocení

3x

QR kód si zobrazím doma a udělám si snímek obrazovky. V lékárně již internet nepotřebuji.

mark223
hodnocení

0x
Použijte místo SMS tuto aplikaci play.google.com/...

mulf
hodnocení

0x

dotaz je komplexní, protože generace a čtení QR kodu může probíhat v různých fázích a různými způsoby. A také na podmínkách (co máš za model, )

Ale zjednodušeně. QR kód si můžeš vyrobit prostě tak, že si spustíš program (na PC nebo mobilu), kteý vybereruje QR kod. a nebo i když na palici drbáním levou rukou za pravým ramenem, si můžeš online vygenerovatQR kod na stránce.

A nebo jiný způsob, co ten řetězec ereceptu poslat přes bluetooth jim?

(když odhlédnu od toho, že eRecept je potřeba tak 2x zarok)

dusger*
hodnocení

0x

Asi polovina lékárníků u léků, které jsem vyzvedával, GR kód nečetlo, raději si vyťukali tzv. identifikátor receptu. Ten máš přední části SMS a na vyzvednutí léků stačí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]