Nejste přihlášen/a.
Mám dva HD vyrabované ze zlikvidovaných PC i kabel SATA k propojení s ntb. Domníval jsem se, že by se data, která na nich uložená dala použít a oba HD po zformátování použít jako záložní disky. Ale po připojení k ntb nereagují HD nereagují. Možná je moje představa naivní. Nebo...v čem je chyba? Je třeba jiný postup? Taky mě zaráží, že kablík má 2 vývody, jaký účel to má? Kabel je zakoupen z Číny na Wischi. Děkuji zdejším odborníkům za radu!
HDD se po připojení nějakou dobu roztáčí. Dělají to tvoje disky?
Pak dojde k rozpoznání parametrů disku a zpřístupnění.
Já pevné disky připojuji pomocí dvou kabelů. Jeden je napájecí a druhý je datový.
Můžeš zkusit připojit ty dva USB konektory do dvou portů. Je možné, že jeden USB port nedokáže napájet (roztočit) tak velký disk. Proto to má možnost připojení do dvou portů a tím posílení napětí a produ z USB portů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.