Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Power director a dvě videa - jak sladit zvuk?

Od: houkal® odpovědí: 5 změna:

Ahoj,

mám dvě videa z dvou zdrojů se stejným zvukem a rozdílnými scénami.

Jak je jednoduše porovnat ve vrstvách, aby byl zvuk videí "proti sobě" sladěný?

Tak abych potom mohl scény prolínat a zvuk odpovídal oběma.

Děkuji za radu.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jofa*
hodnocení

2x

Nevím co to máte za videa, ale já bych dal ve video editoru každé video na videostopu zvlášť a u jednoho zamknul zvukovou stopu. Potom prolínal stopy jak chci a upravil dle potřeby. Když tam máte dva totožné zvuky, tak jedno vypněte a utvořte s prolínáním jeden celek, jedno video. Asi to jde i jinak.

doplněno 22.03.20 15:00:

Teď jsem si všiml, že to máte as do mobilu, tak já napsal návod na pc a videoeditor.

hodnocení

Mám na PC.

Mám videa ve dvou stopách.

Šlo mi o to, jak je proti sobě postavit, aby byli srovnané podle zvukových stop - tedy stejný zvuk ve stejnou chvíli - pak zvuk u jedné stopy vypnu.

jofa*

Asi bych synchronizoval obě stopy podle zvukového grafu zvuku ve videu. Videa proti sobě postavil na stopách tak, aby se grafy ve stejném okamžiku, bodu, kryly. Potom bude zvuk u obou videí ve stejném okamžiku. Jak jinak. potom jeden vypnout, nebo oddělit a vymazat. To by byl můj postup.

jofa*

Na videostopě patřičně roztáhnout na délku a potom je lehce synchronizujete podle grafu zvuku. Pokud jsou i přesto někde rozdílné, pak je třeba jednu stopu upravi délkou (rychlostí) upravit dle potřeby.

horak*
hodnocení

0x

Pokud jde především o synchronizaci zvukové stopy, tak bych přehrával současně obě stopy a následně posunoval jednu AV stopu tak dlouho, až by vymizely efekty typu echo

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]