Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkušenosti s programem Win Zip Utilities suit

Od: spiritofthespeed® odpovědí: 7 změna:

Zdravím, včera jsem měl extrémně přetížený pc, prohlížeč nestíhal, okna se nechtěla vypnout některá (na Google prohlížeči to šlo ale na Firefoxu to nešlo vůbec vypnout stránku). Počítač běžel na plný výkon. Dneska, když jsem zapnul PC, tak mi sám program Win Zip, který mám jako trial verzi nabídl, ať si nainstaluji Win Zip Utilities suit, aby počítač běžel jako nový, neboť teď má údajně běžet v nouzovém stavu, což se neděje podle mně ale je jen zpomalený. Potřeboval bych nějak dostat pryč 124 GB, které vždy najde antivir při kontrole ale netuším jak. Máme někdo zkušenost s tímto programem? Nejsem tak zdatný "ajťák" ale chci se to naučit. Za prvné, proč mi to Win Zip nabízí, je to součást cookies nebo to někdo posílá úmyslně s nekalými úmysly? Já vím, zní to blbě a možná se tak ptám ale chci to vědět.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fugass*
hodnocení

0x
Dejte winzip pryč a používejte winrar. K čištění - zkuste provézt aspoň čištění disku přes pravý klik na jednotce... Bude trvat, ale jako základní čištění by mohlo stačit,zredukuje dočasné soubory, instalační balíky...
hodnocení

Díky moc ale popiště mi to prosím ještě podrobněji, prosím. Pomůlže to dostat pryč těch 124GB zbytečných? Disk je zaplněný už přes polovinu a tak běží už na nižší výkon. Tomuhle Win Zipu tedy nemám věřit, co se mi nabídl?

A k čemu vlastně WinZip potřebujete? Komprese ZIP je přece vestavěná přímove Windows.

hodnocení

@arne Win Zip mám v pc od odb, co jsem si přidával modifikace do pc hry ale program jsem už dlouho nepoužil a tudíž jej ani nepotřebuju. Jen mi to nabídl dneska dopoledne.

mark223
Ještě lepší volba než winrar je 7zip navíc je zcela zdarma v plné verzi. Winzip vyhoďte, 7zip místo něj. http://7zip.org

hodnocení

Ještě ale musím něco dodat, co možná nemusí mít nutně souvislost: Z počítače mi zmizeli některé složky, jedna složka, ve které jsem měl fotky a z messengeru pár fotek též. Byly to povětšinou fotky z přírody a cestování.

masoo
hodnocení

0x

Nepoužívat winzip je to šmejd, není potřeba navíc je placený. Nahradit to winrarem je to z kravského lejna do hovězího... Je to podobná sorta programů jako adobe reader. "Oficiální programy", které za ty roky narostly do obřích rozměrů a mají mraky nevyužívaných funkcí, zaflákané prostřední. Pozn: alternativa k adobe: kdysi foxit reader (i když ten potkal podobný osud, jen později), nyní superrychlý SumatraPDF. Dtto stejná žumpy jsou antiviry.

Radím program TotalCommander s podporou archivů nebo 7-Zip.

A co se týče problému s místem, chtělo by to přizvat někoho, kdo se vyzná v základní administraci systému, tohlesmrdí průserem... můžeš si smazat důležité věci, nebo máš antivirus (což je další svinstvo.) který zachytil podezřelé soubory nebo si msažeš systémové soubory

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]