Nejste přihlášen/a.
pokračování této otázky
satam - print screen nedodám, je to na jiném počítači (na ktrém pro změnu zatím nejde poradna) a zatím ho sem neumím dostat.
Že na monitoru není skutečná plocha mě napadlo, protože se to chová jinak (spíš nechová nijak). Taky se nic nezobrazuje na té spodní liště. Když se tam snažím například přetáhnout ikonu z té "plochy", objeví se zákazová značka a nejde to. Pár rad jsem našel na Netu, ale nic z toho tady nefunguje. Co tohle teda je? Původně tam byla tapeta s rozevřenými deštníky, kterou se mi podařilo normálně změnit na šedou. A kde je teda skutečná plocha?
Tak se mi sem ten print screen přece jen dostat povedlo.
Win 10 mají úplně stejnou plochu jako Win 7 nebo i 98. Akorát když zmáčknete tlačítko oken na klávesnici, tak se otevře nový Start (což je to, co máte otevřené).
Upravovat některé programy na liště můžete např. kliknutím na lištu. Zástupce můžete na lištu přidat buď přesunutím nebo kliknutím pravým tlačítkem na soubor a dát "připnout na hlavní panel".
Zkus následující: Vlez do Nastavení (ozubené kolečko nad vypínáním) - Přizpůsobení - Start a tam zkontroluj, zda je vypnuté Používat celoobrazovkovou nabídku Start. Patrně ji máš zapnutou, po vypnutí se ti to vrátí do normálu. Předtím ještě vypni nastavení a možná budeš muset kliknout na ikonku Win úplně vlevo dole. Pokud dodržíš, co jsem ti napsal, mělo by to pomoci.
Omlouvám se za zdržení, měl jsem trochu jinou práci.
@magdon: Tak už tomu zase nerozumím. To, co se ti zobrazuje, je Celoobrazovková nabídka Start, na tom si trvám. Já když ji zapnu, dostanu se tam, kde jsi ty. Když ji vypnu, jsem zpět v normálním zobrazení. Promiň, ale netuším, proč by to u tebe mělo být jinak. Projel jsem nastavení znovu a nic nového mě nenapadá.
A nemáte zapnutý režim tabletu (klikněte dole vpravo, jak je jakoby ta komiksová bublina, tak dole pak můžete zapnout/vypnout režim tabletu)?
Co se stane, když zmáčknete windows tlačítko? (na klávesnici vedle levého Alt většinou).
Také se přikláním, k tomu, že je tam nastavení tabletu. Nedávno se mi to také stalo, stačilo vpravo otevřít Centrum akcí a toto vypnout.
Tak jsem to vyzkoušel a skutečně to vypadá na režim tabletu. Ten vypneš, když úplně vpravo dole klikneš na ten obdélníček s hrotem, otevřeš Centrum akcí a v něm vlevo dole kliknutím vypneš režim tabletu.
"A nemáte zapnutý režim tabletu..."
Jak prosté, milý Watsone...
Už to funguje . A stačilo tak málo! Jó, holt když se to zná, je to jednoduché... Já věděl, že to nějak jít musí.
Z celého děkuji všem, kteří se snažili pomoci v těžké chvilce. Pánbůh Vám to oplatí na dětech
.
vypnutou celoobrazovkovou nabídku? Zkus to restartnout, bacha na jednu věc, nestavení platí pro kždého uživatele zvlášť...takže restart a přihlásit se, nevím jak to máš nastaveno..
zkus klávesu F1...když není nic otevřeno
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.