Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rady pro nové Win 10 pokračování

Od: magdon® odpovědí: 17 změna:

pokračování této otázky

satam - print screen nedodám, je to na jiném počítači (na ktrém pro změnu zatím nejde poradna) a zatím ho sem neumím dostat.

Že na monitoru není skutečná plocha mě napadlo, protože se to chová jinak (spíš nechová nijak). Taky se nic nezobrazuje na té spodní liště. Když se tam snažím například přetáhnout ikonu z té "plochy", objeví se zákazová značka a nejde to. Pár rad jsem našel na Netu, ale nic z toho tady nefunguje. Co tohle teda je? Původně tam byla tapeta s rozevřenými deštníky, kterou se mi podařilo normálně změnit na šedou. A kde je teda skutečná plocha?

doplněno 22.03.20 11:43:

Tak se mi sem ten print screen přece jen dostat povedlo.

Rady pro nové Win 10 pokračování

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Win 10 mají úplně stejnou plochu jako Win 7 nebo i 98. Akorát když zmáčknete tlačítko oken na klávesnici, tak se otevře nový Start (což je to, co máte otevřené).

Upravovat některé programy na liště můžete např. kliknutím na lištu. Zástupce můžete na lištu přidat buď přesunutím nebo kliknutím pravým tlačítkem na soubor a dát "připnout na hlavní panel".

hodnocení

"...se otevře nový Start (což je to, co máte otevřené)"

To vypadá nadějně. Jak ten nový Start zavřu? Vaše plocha je přesně to, co bych tam chtěl (teda bez medvěda :-D).

hodnocení

0x

Zkus následující: Vlez do Nastavení (ozubené kolečko nad vypínáním) - Přizpůsobení - Start a tam zkontroluj, zda je vypnuté Používat celoobrazovkovou nabídku Start. Patrně ji máš zapnutou, po vypnutí se ti to vrátí do normálu. Předtím ještě vypni nastavení a možná budeš muset kliknout na ikonku Win úplně vlevo dole. Pokud dodržíš, co jsem ti napsal, mělo by to pomoci.

Omlouvám se za zdržení, měl jsem trochu jinou práci.

doplněno 22.03.20 12:39:

@magdon: Tak už tomu zase nerozumím. To, co se ti zobrazuje, je Celoobrazovková nabídka Start, na tom si trvám. Já když ji zapnu, dostanu se tam, kde jsi ty. Když ji vypnu, jsem zpět v normálním zobrazení. Promiň, ale netuším, proč by to u tebe mělo být jinak. Projel jsem nastavení znovu a nic nového mě nenapadá.

hodnocení

Je to vypnuté nic se nezmění ani když to zapnu.

A nemáte zapnutý režim tabletu (klikněte dole vpravo, jak je jakoby ta komiksová bublina, tak dole pak můžete zapnout/vypnout režim tabletu)?

Co se stane, když zmáčknete windows tlačítko? (na klávesnici vedle levého Alt většinou).

Také se přikláním, k tomu, že je tam nastavení tabletu. Nedávno se mi to také stalo, stačilo vpravo otevřít Centrum akcí a toto vypnout.

Tak jsem to vyzkoušel a skutečně to vypadá na režim tabletu. Ten vypneš, když úplně vpravo dole klikneš na ten obdélníček s hrotem, otevřeš Centrum akcí a v něm vlevo dole kliknutím vypneš režim tabletu.

hodnocení

"A nemáte zapnutý režim tabletu..."

Jak prosté, milý Watsone... ;)

Už to funguje *palec*. A stačilo tak málo! Jó, holt když se to zná, je to jednoduché... Já věděl, že to nějak jít musí. *palec2*

Z celého *srdce* děkuji všem, kteří se snažili pomoci v těžké chvilce. Pánbůh Vám to oplatí na dětech *frajer*.

Ty voe! Nejsem Gott, abych si skoro v 70 pořizoval skoro "pravnouče"*zed**haha*

magdone nestraš *ua*, děti už dávno "vyletěly z hnízda".

Tak hlavně, že to běží! :)

111®
hodnocení

0x

pravá myš na lištu dole a vyber "nastavení hlavního panelu"

hodnocení

Fajn, ikonky na liště už mám *palec*. Ovšem jinak nic nového:(.

hodnocení

0x

Takto třeba vypadá moje plocha vs. když zmáčku start (obrázek oken) na hlavním panelu nebo na klávesnici. Start mám malý, protože jsem si to nastavila v nastavení, jak psali rádci přede mnou.

Rady pro nové Win 10 pokračování #2
Rady pro nové Win 10 pokračování #3

111®
hodnocení

0x

no donastavit třeba takto:

Rady pro nové Win 10 pokračování #4
hodnocení

Mám to stejně, nefunguje.

111®
hodnocení

0x

vypnutou celoobrazovkovou nabídku? Zkus to restartnout, bacha na jednu věc, nestavení platí pro kždého uživatele zvlášť...takže restart a přihlásit se, nevím jak to máš nastaveno..

doplněno 22.03.20 12:50:

zkus klávesu F1...když není nic otevřeno

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]