Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vložení zvuku do PowerPointu

Od: magdon® odpovědí: 17 změna:

Mám PowerPoint 2003. Už je to nějakou dobu, co jsem v tom vytvářel prezentaci, takže jsem leccos zapomněl. Nemám problém vložit zvuk, který je uložený v nějakém adresáři mimo prezentaci (obrázek vlevo). Jenže přehrání tohoto zvuku je podmíněné existencí onoho adresáře, takže když prezentaci uložím někam samostatně, případně adresář smažu, zvuk z prezentace logicky zmizí. Jak to udělat, aby se zvuk stal nedílnou sočástí přímo prezentace (obrázek vpravo)? Určitě to jde, v několika starších prezentacích tam svoje vlastní zvuky mám. Už se tady s tím morduju snad hodinu a ne a ne na to přijít *zed*. V nápovědě jsem to nenašel.

Vložení zvuku do PowerPointu

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

horak*
hodnocení

2x

Prvděpodobně používáte soubor .wav, který tato verze PP nepodporuje pro integraci do prezentace (velikost, bitrate, formát). Zkuste nějaký mp3.

horak*

PP 2007 :
Důvod, proč nejsou zvukové soubory součástí příkladu, je obdobný jako v případě videosouborů – zvukové soubory jsou datově objemné a zpravidla nejsou vloženy přímo do prezentace, ale pouze jako odkaz na zvukový soubor

Máme-li připraven vhodný zvukový soubor např. ve formátu mp3, vkládáme jej pomocí příkazu Zvuk ze souboru. Musíme však mít na paměti, že tento soubor nebude součástí prezentace, ale do prezentace bude vložen pouze odkaz na tento soubor. Proto je vhodné, jestliže nejprve zvukový soubor překopírujeme do stejné složky, ve které máme prezentaci.
blíže zde

hodnocení

0x

Musíš hotovou prezentaci uložit jako PPS, u novějších pak PPSX.

hodnocení

Nefunguje to. I po uložení jako PPS tam zůstává odkaz na soubor v adresáři (na jiném disku) a po smazání příslušného zvukového souboru v onom adresáři mizí i zvuk v prezentaci. Je to úplně stejné, jako když soubor PPT jen přejmenuju na PPS.

To vypadá na nějakou závadu v Power Pointu. Co zkusit Office přeinstalovat. Před lety jsem ho taky používal (sice novější verzi), ale tohle se mi nestalo. Vždy jsem zvuk vložil, uložil a pak i třeba poslal soubor mailem. Ještě mě napadlo, jestli třeba není ta verze stará na OS, jestli používáš Win 10, tak možná už to spolu nemaká, tak to možná bude chtít novější verzi.

hodnocení

Hmmm... Tak už jsem na to po cca 5 hodinách přišel taky. Přímo se dají vložit jen WAW maximálně 102 kB. Větší, ani jiný formát to nebere. Takže mám smůlu :(.

Problém je v tom, že jsem to chtěl mít všechno v jednom souboru.

doplněno 20.03.20 17:24:

Takže se ještě zeptám - dají se soubory WAW něčím překonvertovat zase do WAW tak, aby byly menší, třeba i za cenu výrazně snížené kvality?

doplněno 20.03.20 18:09:

horak - No asi mi nic jiného nezbyde. Chtěl jsem to mít všechno pohromadě, protože z praxe vím, že když je něco ve dvou kusech, snadno se ten jeden ztratí, někam při kopírování zašantročí, nebo se omylem smaže. Právě to se mi stalo, myslel jsem, že už ty samostatné zvukové soubory nepotřebuju, když je prezentace hotová. Teprve po několika letech jsem zjistil, že v prezentaci polovina zvuku chybí. Teď abych to opravoval. :(

horak*

Když ten současný soubor budete mít ve stejném adresáři, tak po spuštění prezentace nemusíte nic dohledávat, i když přemístíte (přejmenujete) adresář. Tzn. udržujtete prezentaci a zvuk wav v témže adresáři a archivujte a exportujte třeba jako arj, zip atd a tím zachováte integritu. Wav je sice vysoce kvalitní záznam, ale velmi objemný (je bez komprimace). Existují i jiné bezeztrátové (flac) a ztrátové (mp3) formáty, takže převod je možný, ale ne všechny formáty jsou podporovány PP Vaší verze. Já bych šel cestou přidružení zvukového souboru do adresáře s prezentací a takto to udržoval pohromadě.

horak*

Nějak tak jsem to předpokládal, a proto navrhuji sbalit oba soubory do jednoho komprimovaného souboru arj,zip atd. Tak se exportují programy obsahující několik souborů, aby se něco nezapomělo. Zkuste třeba

Total Commander .

horak*

Ještě mě napadlo. Vy do té prezentace můžete vložit jen nutnou část zvukového souboru, tzn. mělo by stačit ořezat zvukový soubor na délku prezentace.

hodnocení

Zazipovat to samozřejmě umím, jenže když jsem prezentaci ukládal jako zálohu na externí disk, zazipoval jsem jen ten soubor PPT. Že k tomu musí být i ten pomocný adresář mě nenapadlo. *hi*

Zkrátit nic nemohu, jsou to v podstatě krátké zvuky (1 - 2 vteřiny), které vhodně doplňují jednotlivé obrázky. Jenže jak se ukázalo, i ty jsou moc velké.

Třeba ti pomůže i tohle.

Ještě by ti mohlo pomoci tohle.

hodnocení

ferax - *palec* BINGO!

To je přesně to, co potřebuju! *frajer* (to z toho prvního odkazu).

horak*
hodnocení

0x

tady je volba max. velikosti souboru wav. Na ty 2 vteřiny by Vám ta max velikost 50 MB měla stačit. Tzn. v tom comboboxu ji dejte na max (50000)

Vložení zvuku do PowerPointu #2
hodnocení

No jo, jénže... Ve verzi 2003 to vypadá takhle. Žádná možnost nastavit maximální velikost tam není.

Vložení zvuku do PowerPointu #3
horak*

a co tohle

Vložení zvuku do PowerPointu #4
hodnocení

Jojo, to je ono. Je to i v odkazu od feraxe ve 20:43.

Takže dík, už to funguje *palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]