Nejste přihlášen/a.
Dva dny mi nepůjde internet. Uložil jsem si několik www stránek pro pozdější použití. WIN 7 a FireFox.
Chtěl jsem to vyzkoušet, přepnul jsem FF na offline ale nejde to spustit, pouze se otvírají složky až k souborům a pak se objeví kódování jednotlivých souborů.
Co dělám špatně?
Já to řeším v Chrome jako "Tisk do PDF". Papír A3, okraje žádné, "tisk" na šířku.
JInak např. dle support.google :
Uložení stránky do Chromu k pozdějšímu přečtení
V počítači spusťte Chrome.
Přejděte na požadovanou stránku.
Vpravo nahoře klikněte na ikonu možností Další nástroje. Uložit stránku jako.
Vyberte, kam chcete stránku uložit.
Klikněte na tlačítko Uložit
Ve FF k pozdějšímu čtení používám screenshot celé stránky viz: support.mozilla.org/... Umí to udělat snímek celé stránky (ne jen viditelné části.).
Jako další způsob používám tisk do PDF pomocí PDFCreator.
Musíš dát Uložit stránku jako (pro pozdější čtení offline)... a pak ji otevřeš z adresáře, kam jsi ji uložil a mělo by to normálně jít. V chromu to tak funguje. Zkoušel jsem vypnout síťový adaptér a ze stažených souborů (kam jsem uložil stránku) se Chrome HTML dokument normálně otevřel v offline prohlížeči.
Ovšem když jsem ji dal v offline chromu spustit z jeho nabídky Stažené soubory, tak to nešlo.
Volba "Uložit jako.." nebo "Uložit stránku" nefunguje korektně snad v žádném prohlížeči už od dob jejich vzniku. Nikdy to nikdo pořádně nevyřešil. Ono to totiž ani pořádně nejde, samotný "překlad" kódu pro uložení offline je totiž dost náročná operace a z hlediska optimalizace provozu se do vlastního prohlížeče implementuje jen zjednodučená část takového převodu. Např. Firefox to částečně řeší externí službou Pocket a snímkováním stránky, případně doplňky.
Zkuste si po odpojení toho adaptéru vyčistit dočasné soubory, mezipaměť prohlížeče a zobrazit uloženou stránku znovu, uvidíte sám.
A proč bych tedy měl cache a temp čistit, když to potřebuju? To je jako vylejt vanu s divit se, že se nevykoupu.
V Chrome to jede normálně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.