Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uložení www stránky a pozdější čtení offline

Od: lubombar® odpovědí: 8 změna:

Dva dny mi nepůjde internet. Uložil jsem si několik www stránek pro pozdější použití. WIN 7 a FireFox.
Chtěl jsem to vyzkoušet, přepnul jsem FF na offline ale nejde to spustit, pouze se otvírají složky až k souborům a pak se objeví kódování jednotlivých souborů.
Co dělám špatně?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

horak*
hodnocení

0x

Já to řeším v Chrome jako "Tisk do PDF". Papír A3, okraje žádné, "tisk" na šířku.

JInak např. dle support.google :

Uložení stránky do Chromu k pozdějšímu přečtení
V počítači spusťte Chrome.
Přejděte na požadovanou stránku.
Vpravo nahoře klikněte na ikonu možností Další nástroje. Uložit stránku jako.
Vyberte, kam chcete stránku uložit.
Klikněte na tlačítko Uložit

hodnocení

Nemám Chrome, mám FireFox který umí uložit kompletní stránku, viz obr.
Problém je tu stránku zase ukázat v režimu offline.

Uložení www stránky a pozdější čtení offline
horak*

zkuste , nepoužívám FireFox, tak neodzkoušeno

eruer*
hodnocení

0x

Ve FF k pozdějšímu čtení používám screenshot celé stránky viz: support.mozilla.org/... Umí to udělat snímek celé stránky (ne jen viditelné části.).

Jako další způsob používám tisk do PDF pomocí PDFCreator.

hodnocení

0x

Musíš dát Uložit stránku jako (pro pozdější čtení offline)... a pak ji otevřeš z adresáře, kam jsi ji uložil a mělo by to normálně jít. V chromu to tak funguje. Zkoušel jsem vypnout síťový adaptér a ze stažených souborů (kam jsem uložil stránku) se Chrome HTML dokument normálně otevřel v offline prohlížeči.

Ovšem když jsem ji dal v offline chromu spustit z jeho nabídky Stažené soubory, tak to nešlo.

eruer*

Volba "Uložit jako.." nebo "Uložit stránku" nefunguje korektně snad v žádném prohlížeči už od dob jejich vzniku. Nikdy to nikdo pořádně nevyřešil. Ono to totiž ani pořádně nejde, samotný "překlad" kódu pro uložení offline je totiž dost náročná operace a z hlediska optimalizace provozu se do vlastního prohlížeče implementuje jen zjednodučená část takového převodu. Např. Firefox to částečně řeší externí službou Pocket a snímkováním stránky, případně doplňky.

Zkuste si po odpojení toho adaptéru vyčistit dočasné soubory, mezipaměť prohlížeče a zobrazit uloženou stránku znovu, uvidíte sám.

A proč bych tedy měl cache a temp čistit, když to potřebuju? To je jako vylejt vanu s divit se, že se nevykoupu.

V Chrome to jede normálně.

eruer*

Jede to možná "normálně", ale jen v přímé závislosti na dočasných souborech. Tomu se opravdu nedá říkat uložená stránka pro pozdější přečtení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]