Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Píšu bakalářskou práci a narazila jsem na problém. Práci mám již napsanou, teď se vracím k jednotlivým citacím (pod čarou) a při jejich vkládání nastává problém, kterému nemohu přijít na kloub.
Číslo citace se pod čarou má zobrazit jako horní index, nicméně stále se mi zobrazuje jen jako číslice v klasickém formátu. Práci píšu v programu Libre Office Writer.
Pokud by někdo věděl, jak problém vyřešit tak, aby se mi čísla citací zobrazovaly jako horní index, byla bych moc vděčná.
Děkuji mnohokrát
Neznám LIbre Office, ale ve Wordu je přednsatavená poznámka pod čarou tak, že se klikne na Vložit - Poznámka pod čarou a pak se dá zvolit zda bude na stránce dole nebo nahoře, jestli bude značení automatické nebo nějaká vlastní značka (v krátkém textu se může dát hvězdička, ale u vaší dlouhé práce nechat automatické číslování).
Když se vám vloží a nelíbí se vám, můžete se podívat na Styl. Označíte si poznámku kurzorem a pak kliknete na Formát - Styl a tam se vám zobrazí jako jeden ze stylů Značka pozn.pod čarou, kliknete na Upravit a tam na Formát, kde se vám nabídne kromě jiného Písmo a po kliknutí na Písmo máte běžnou nabídku formátování p ísma: druh písma, atd., a hlavně fajfkou označené okénko Horní index. Pokud to tak není, můžete to opravit. Nebo na nic nesahat, všechno stornovat zpět a znovu se poradit s někým, kdo vám to opraví přímo u vás na stole.
Netrapte se s formátováním práce ale nechte si ji zdarma naformátovat. Stačí navštívit formatovani-dokumentu.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.