Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Router tl- r402m

Od: pifpaf odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, mám router TP-LINK SOHO Router R402M. Je to velmi zajímavý, když hru založím já, vidí jeden z kámošů mě, ale když hru založí někdo jiný, tak já nevidím nic a oni ano. Takže z toho usuzuji, že je chyba někde u mě. A myslim si, že právě někde v nastavení toho routeru. Hrajeme přes Hamachi hru CoD1. Dával jsem to už na několik diskusních for, ale nikde žádná reakce. Internet máme po celém městě rozvedený pomocí kabelů, jestli vám to k něčemu pomůže. Co mám změnit abych si mohl konečně zahrát?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Já to na router nevidim...někdo jiný znamená jeden a nebo několik lidí? Hamachi nepoužívám, ale klidně by mohl být problém v něm

pifpaf
hodnocení

Jo, znamená to několik lidí. Jenže když jsem router ještě neměl, tak to šlo úplně v pohodě. Všem se to zobrazilo.

Dobře, tak podle tohoto: portforward.com/...

potřebuje mít hamachi nasměrované porty, což jsem i chtěl napsat jako druhou variantu a tohle to jen potvrzuje, čili nasměruj je na routeru také, pročti si ten článek a mělo by ti to běhat

pifpaf
hodnocení

Tak jsem se kouknul, ale mám jinou verzi hamachi, tak jsem našel nějakou staršía při instalaci se mi objevilo upozornění, že nějaká premiumlicence vyprší. Na levém obrázku je ten z návodu a napravo je ten u mě. nikde jsem to číslo, co po mě chtěli jsem nenašel. Mám verzi Hamachi 1.0.3.

Co blbneš? Jaké číslo kdo po tobě chtěl? řekl jsem ti přeci ať přesměruješ porty a ne ať to přeinstaluješ. V nastavení hamachi si najdi jaké porty používá a v nastavení routeru ty porty nasměruješ na ip adresu co máš v domácí síti. Co z tohoto tě donutilo přeinstalovat hamachi? ;)

pifpaf
hodnocení

Tak jsem se na to kouknul. Dal jsem teda nastavení a v nabídce jsem dal systém. Čeakl jsem tam to číslo, ale nic tam nebylo. Zkoušel jsem si stáhnout starší verzi hamachi a instalace končila tímto: Platnost premium účtu vyprešela. Přitom jsem ikdy žádnej premium účet neměl, takže fakt nevim. To číslo se jinak dává do toho virtuálního serveru ve forwardingu do kolonky service port?

Dal jsem sem obrázek jak mají oni to hamachi a jak to mám já.

Router tl- r402m

Na starší dlab... ten port musíš najít (jako máš tam víc voleb, tak je to prostě jinak členěné-uvažuj), nebo zkus jestli nemáš defaultní, inspiruj se třeba tady: google.cz/...

No u toho routeru na obrázku jo, ale každý router to má trochu jinak (většinou se to jmenuje konkrétně port forwarding a bude to asi v nat settings-nastaveni NAT), některý umějí přesměrovat i rozsah portů, ale podle tvé otázky, ano přesně tak

pifpaf
hodnocení

No stáhnul jsem si verzi 0..9.9.9, tam to je. zaškrtu volbu magic. Opsal jsem si to číslo, ale ještě vás budu chvíli otravovat. Takže vlezu do menu routeru, tam dám forwarding a virtual servers. Pak do kolonky service port dám číslo, které jsem si opsal z hamachi.

Pak do kolonky IP dám číslo které se mi zobrazí když: Spustit/ cmd tam dám ipconfig a ukáže se mi třeba 192.168.1.100. Tak dám do kolonky IP číslo 100?

No jelikož je tam k doplnění jen poslední část IP adresy tak ano, přesně tak to bude

pifpaf
hodnocení

Už to jde díky vám. Zasloužil by jste si nejméně nobelovku:) . DÍK.

Děkuji... *hi*

mimochodem, odpoledne jsem si naistaloval hamachi novejsi verze a sice tam neni magic port ale definice portu tam je- stav/pripojeni/podrobna konfigurace

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]