Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dokoupení RAMky na co koukat?

Od: nikolateslaml odpovědí: 3 změna:

Dobrý Den, mám v PC 8 GB RAM a mám v plánu dokoupit dalších 8 GB. Co jsem slyšel měly by mít ramky nějaký stejný typ aby to šlapalo tak jak má. Poradíte mi prosím na jaký údaj mám přesně koukat při koupi další paměti RAM? Záleží i na frekvenci? Přikládám foto s údaji RAM.

Díky

Dokoupení RAMky na co koukat?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

eruer*
hodnocení

2x

Zdravím. V režimu "dual channel"komunikují paměti rychleji, než při "single". Záleží na velikosti, frekvenci, časování a napájení. Nejlepší je sehnat stejnou ramku, jakou tam už máte. Pokud není k sehnání, tak zkuste modul se stejnými parametry (velikost, frekvence, časování, voltáž), je pravděpodobné (ale ne jisté), že se chytne a poběží v režimu dual-channel.

Zajímavé pojednání o režimech dual a single je např. tady: pctuning.tyden.cz/...

nikolateslaml
hodnocení

A je to problém když to v režimu "dual channel" nebude? Jaké to má negativa mimo to že to bude pomalejší?

eruer*

Problém to není. Když se podíváte na grafy na adrese v předchozím přispěvku, vrchní je single, spodní dual. Jako laik nemáte šanci rozdíl poznat, pokud nejste hráč náročných her, nebo uživatel výkonnostně náročných programů.
Ale pokud je to možné, spíše zapojte RAM v dual channel režimu, je to tak technologicky správně, výrobci HW počítají spíše s dual režimem a je zbytečné procesor brzdit špatným výběrem RAM.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]