Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde tisknout

Od: stefan* odpovědí: 10 změna:
Dobrý den, vymenil sem barvu v tiskárně Epson originál barva černá. Ale pořád mi nejde tisknout dokument. Furt mi to ukazuje že doplňte další barvy. Ty ale nepotřebuji ty barevné. Můžete poradit?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Většina tiskáren dneska jsou vyděrači. Nastavené tak že jakákoli prázdná kartridge způsobí, že tiskárna přestane komunikovat. Řešením jsou jen falešné samoobnovovaci čipy nebo permanentní náplně se zásobníky.
stefan*
hodnocení

Takže musím mazat pro další tři barvy. Co ani nepoužívám. To je síla
Epsonky byly dobrý dokud měly jen 3 kartridge. Na ty ještě existoval čipreset prográmek kterým se daly čipy oblafnout. Dneska se to většinou řeší přes continious ink systém. Bez barev na aliexpress stojí nunla nula nic. Nebo se tam kupují náhradní čipy bez možnosti resetu ale ty prodávají jen v balení po stovkách.

eruer*
hodnocení

0x

Nedávno jsem řešil podobný problém s tiskárnou Canon. Mají to prostě nastavené tak, aby lidi bezhlavě kupovali náplně, protože to je pro ně teprve ten skutečný bysnys, ne ta tiskárna. I když někdo vymyslí nějaký trik (SW reset, chip reset, atp) jak to obejít, tak aktivní snahou výrobců je všechny tyhle "vychytávky" odchytit a každý nový model už neumožňuje funkčnost triků, které fungovaly na předchozí model.
Vyřešil jsem to tak, že jsem si sehnal starou černobílou HPLaserjet se zásobou černého toneru jsem šťastnej parchant. Dokonce mi běží i na w10 i když výrobce už pro něj nenabízí driver, prostě jede driver pro W7 :)

To multifunkčnídrahé monstrum jsem nabídl zadarmo za odvoz na netu, ať se s tím trápí někdo jinej :D

figurek*
hodnocení

0x

jj, kybernetika. Není důležité zda barvy potřebujete či ne. Máte prázdnou některou kartričku, nějaký senzor vytrvale hlásí chybu, tiskárna je ve stavu chyby a procedura tisku se nerozběhne.

Nemusíte zoufat že jste si koupil šunt. Totéž dělá i náš domácí Samsung a dělá to i čtvrtmilionová Konica-Minolta u nás v práci. Když nemá některou barvu, netiskne ani černě.

hodnocení

0x

Typ tiskárny? Zkoušel jste vytáhnout zbylé cartrige (nebo zásobníky, neznám tiskárnu) a znovu je vložit? Nepomohlo? Máme taky Epson...už jsem si s ní taky zažil své...

dolga*
hodnocení

0x

1 - Mám také tiskárnu Epson. Když tam jedna barva není, tak netiskne. Musí tam být všechny barvy, takže to znamená, že ještě nějaká barva je až u dna a chce asi novou výmenu. To Vám tam tiskárna nepíše takto?

img.tpx.cz/...

2 - Ale hlavně musí být vždy ta barva originál do Epsonu.

Koupila jsem jen jednou levné a netisklo to,

musela jsem koupit originální barvy.

A musely tam být všechny.

Mám Epsona a originální barvy nepoužívám. Hned na první výměněnu jsem koupil alternativní barvy. Používám náhražky s čipem za třetinovou cenu a není problém.

dolga*

http://vool.cz/7mXap

Čip reseteru na Epson jsem koupila v tomhle obchodě.

Příšerná zkušenost, vyhodila jsem peníze, vyhodila jsem to pak do popelnice.

Už bych to nekoupila. Bylo to tedy v roce 2015.

Tady to ostatně píšou, že fungují jen originální kartrige, měli pravdu.

http://vool.cz/2e8nB

hodnocení

0x

Když nepotřebuješ barvy, tak si kup monochromatickou tiskárnu a ještě ušetříš. A můžeš koupit laserovku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]