Nejste přihlášen/a.
dobrý den, mám stary ex.disc ADATA Nobility NH92. z ničeho nic přestal fungovat.
Kontrolky bliká jak splašená, ale nenačte se. Lze zachránit data? Nebo dá se to jestě spravit?
Moc dekuji za rady... Richard
Zajímalo by mně, jak ten ext. disk odpojujete. Jestli ho odpojujete, jak se správně má, nebo barbarsky, to znamená, že ho jednoduše vytrhnete z usb portu v pc kabel, tak potom rada -
disk zapojte do portu usb a odpojte ho tak, jak se správně má. Možná, že správným odpojováním disk zachráníte, kdo odpojuje disky hloupě, se pak diví, že mu disky přejdou na RAW a je s nimi konec. Odpojuju inteligentně i flešky 32 GB a více. Pod 32 GB je vyndavám také tak, že je vyjmu jen z usb, jen hledím, aby zrovna fleška nekomunikovala s pc ve smyslu přenášení souborů.
Otázka zní - jak odpojujete velké ext. GB disky z pc?
Předpokládám, že Váš disk má 1 terra.
Snažím se najít řešení, co byste mohl udělat, jakmile bude víc času, zkusím se podívat na net. Dokud disk není RAW, je naděje. Ve správě disku ho také nevidíte?
Zatím zkuste tohle - nic neriskujete...
start - ovládací panely - správce zařízení - mám Win 7 - obrázky jsou tedy ze sedmiček.
ttps://www.okay.cz/je-nutne-flash-disk-bezpecne-odebrat-nez-ho-od-pocitace-odpojime/
svethardware.cz/...
Já jsem pomáhala opravit disky, které byly odebrány hrubým způsobem, takže vždy raději je odebírám tak,
jak se odebírat mají, odměna za to je , že za celé ty roky jsem nepřišla o jediný disk nebo flešku. Je to chvilka, kliknout vpravo dole na ikonku a dát odebrat a počkat na povolení systému. Vy to třeba znáte, ale můžou to číst i ti, kteří klidně kabel s diskem vytrhnou a pak ztratí data.
Měl jsem podobný problém s A-DATA Classic CH94; po vyndání s obalu byl uvnitř HDD 2,5 TOSHIBA, který po vložení do externího rámečku AXAGON Slimport fungoval bez problémů; problém bývá v převodníku SATA na USB v problematickém zařízení...měl jsem dva kusy ADATA CH94, jeden jsem vyreklamoval, druhý byl těsně po záruce, ten jsem řešil výše uvedeným rámečkem. Je to už pár let, oba jedou bez problémů...sice mají jen 320GB...ale běžně je používám; zkuste, uvidíte...dejte vědět výsledek
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.