Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zaheslovat dokument v pdf

Od: destiny® odpovědí: 15 změna:

Zdravím, nedaří se mi zaheslovat dokument v pdf. Ve wordu nebo v excelu to jde přes Soubor - Informace - Zamknout dokument ale v .pdf se mi tato nabídka neotevře. Zkoušela jsem přes aplikace zkonvertovat z pdf do wordu ale kvůli diakritice nelze použít. Je jiná cesta jak zaheslovat soubor v pdfku?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

k2
hodnocení

3x

Umi to treba PDF Creator.

hodnocení

Děkuju...původně jsem použila tento converter: online2pdf.com/... avšak jsem přehlídla možnost, že se dá rovnou zaheslovat místo zbytečné konverze do wordu...takže již vyřešeno, dík

joudic*
hodnocení

2x

ono je to stejne zbytecne, za minutu ho muzu obratem poslat bez hesla a s povolenymi veskerymi upravami

hodnocení

Děkuji vám za váš názor...naštěstí nemám ve svém okolí takové experty jako jste vy :)

joudic*
prave ze je to stejne jednoduche jako jste to pdf vyrobila.. online unlocker a za par sekund se stahuje odemcene pdf

mark213
hodnocení

2x
Umí to volně dostupný LibreOffice Writer ( cs.libreoffice.org/... ) ... Při ukládání do pdf v něm můžete mimo spousty jiných vlastnosti pdf nastavit i heslo, které může uživatelům bránit v otevreni dokumentu nebo třeba jen tisku (toto omezení ale nemusí respektovat všechny pdf prohlížeče a mnohé z nich takový zámek zcela ignorují.

hodnocení

0x
Bezpečnější je ho zašifrovat, jako běžná data. To heslo v pdf je jednoduše prolomitelné.
hodnocení

Heslo v pdf je stejně snadno prolomitelné jako v kterémkoliv jiném formátu? i když je heslo vygenerované?

mark213
Heslo v pdf je snadno prolomitelne prostě proto že není spojeno s žádným šifrováním. Pokud se pdf prohlížeč rozhodne zabezpečení heslem prostě ignorovat otevře ta data jako nic. Viz smallpdf.com/...

honza7*
hodnocení

0x

Asi bych to pédéefko nejdřív zkomprimoval ve Winraru a to pak zahesloval. Že i do toho se lze nabourat, je věc jiná.

mark213
Lépe s 7zip www.7-zip.org, který je lepší a dostupný zdarma. Šérwér Winrar už vem čert :)
honza7*

Ale jó mark213, ale když já jsem na ten wynrár tak ňák zvyklej.*smich* Starýho psa novejm kouskům holt nenaučíš.*smich*

hodnocení

0x
Především bys měl napsat, co je důvodem zamknutí - zda to nikdo nesmí číst, nebo jenom upravovat?

hodnocení

Děkuji za reakce...jde mi jen o to, aby dokumenty nebylo možno otevřít tzv. "na první dobrou". Domnívala jsem se, že právě k tomu je tato možnost určená. Proč tedy zaheslovávat jakékoliv dokumenty když existují programy na okamžité prolomení hesel? Budu to asi řešit přes OneDrive a Osobní trezor... chci mít i jistotu, že dokumenty nemohou být nějak upravovány.

joudic*
upravovano muze byt vsechno, ikdyby si mel udelat screenshot a ten pak retusovat. Pokud nechcete aby nekdo zasahoval do textu nebo si ho vykopirovaval apod ulozte to jako jpg a nebo jako sloucene pdf do 1 vrstvy se 72dpi a ztratovou kompresi jpg, tak aby se na to jeste dalo koukat ale pouzitelne ke zpracovani to moc neni

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]