Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hp Pavilion p8 časté seknutí/lagnutí proč?

Od: nevimvole* odpovědí: 13 změna:

Dobrý večer jsem zde s otázkou jaký je problém častého zaseknutí/lagnutí notebooku,notebook mám připojeny hdmi kabelem k monitoru , nikdy předtím se mi to nestávalo , ale od listopadu aždodenně .

Nevím zda je problém v přehříváním, ale při hraní her (LoL) mám 120 Fps na střední detaily.

Děkuji za všechny odpovědi .

Hp Pavilion p8 časté seknutí/lagnutí proč?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zkuste problém trochu lépe popsat, ale záseky mi dělal vadný disk. Vždycky když došel k poškozenému sektoru, tak se snažil číst a celý systém na chvíli zamrzl.

nevimvole*
hodnocení

Myslíte , že by pomohl vyčistit disk?

nevimvole*
hodnocení

Je to přesně tak jak jste popsal

nevimvole*
hodnocení

Hp pavilion p6 , Omlouvám se za případnou chybu.

eruer*

Není to nakonec G6? V které přesně chvíli se to sekne? Při nějaké konkrétní činnosti, nebo nahodile?

nevimvole*
hodnocení

Ano sekne/zmrazí se nahodně např.: Při hře nebo i na chromu,yt

A ano je to g6

eruer*

Doporučím otestovat jednotlivé komponenty, zatížit zvlášť RAM, CPU, GPU, disky. Umí to třeba program AIDA64, který obsahuje nástroj "Test stability systému". V něm lze navolit, které komponenty mají projít stresovým zátěžovým testem. V něm bych zkoušel jeden po druhém a koukal, jestli se "zásek" objeví znovu a v jaké fázi testování to bude, při které komponentě.

AIDA64 je sice placený program, ale po dobu 30ti dní od instalace funguje jako shareware (téměř plná verze). Existují i jiné programy na testování HW, které jsou free, ale v žádném, který znám, není tak ucelený soubor informací, jako v AIDA64 a neumožňují testování "všeho" najednou.

nevimvole*
hodnocení

Určitě zkusím

nevimvole*
hodnocení

Teď jsem nainstaloval program a nevím jak teď postupovat dál.

Hp Pavilion p8 časté seknutí/lagnutí proč? #2
honza7*

klikni na ikonu Benchmark

eruer*

Spusťte Test stability systému z nabídky Menu > Nástroje. Nastavte pro testování vždy jedné komponenty ( na příkladu třeba/...) a počas testu s PC něco dělejte, abyste zásek poznal. Jakmile postupným testováním narazíte na ty záseky, zkuste problémový komponent prověřit ještě jinou metodou testování a pokud se problém potvrdí, díl pokud možno vyměňte.

Na otestování grafiky doporučím jiný program, tento v AIDA netestuje GPU moc dobře. Na test GPU použijte Furmark geeks3d.com/...

eruer*

Nějak se poškodil link na obrázek v závorce, zde je správný imgway.cz/...

nevimvole*
hodnocení

Děkuji za všechny rady/odpovědi moc mi to pomohlo .Přeji hezký zbytek dne

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]