Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připojení mikrofonu k noteboku ASUZ

Od: vesco* odpovědí: 5 změna:

Zakoupil jsem si bezdraátový mikrofon ALOW PRM 900 ,potřebuji připojit kabelem stanici k noteboku ASUZ,

zařízení má být připojen k noteboku džekem 6,5 mm a já mám výstup na mikrofon u noťasu ASUZ na 3,5,když jsem si chtěl koupit redukci ze 6,5 na 3,5 tak mi řekli že je z noťasu výstup stereo a jakmile tam připojím redukci tak to nebude fungovat.

Koupil jsem si jednotlivé džeky a kus dvoulinky a teď bych potřeboval poradit jak to proopojit abych dostal signál do počítače z mikrofonu respektive z BLOWU /přijímač BLUTHU /.Připojuji fotky džeků,které jsem koupil.Páječku mám ale mám obavu aby to stačilo.Děkuji za radu.Honza Chromý Olomouc

Připojení mikrofonu k noteboku ASUZ
Připojení mikrofonu k noteboku ASUZ #2
Připojení mikrofonu k noteboku ASUZ #3

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Jestli má tvůj ASUS jen jednu společnou zdířku pro mikrofon a sluchátka, pak jsi koupil špatné konektory. Musíš koupit čtyřpólový konektor (ne třípólový) a zapojit jen plošky pro mikrofon.

Na obr. máš schéma zapojení, pro tebe platí to až vpravo, piny Ground a Mic.

Napiš sem přesný typ ntb.

Připojení mikrofonu k noteboku ASUZ #4

vesco*
hodnocení

Děkuji za odpověď,ale asi jsem to celé "zvojtil" Koupil jsem si mikrofon ale došla mi Karaoke sada BLOW PRM 901 "viz přiložený popis v souboru,já mám notebok ASUS K55VD-SX378H ,kteý má samostatný výstup na mikrofon a samostatný vstup na sluchátka,připoný kabel soupravy je nazýván vstup do mixaážního pultu a je to 6,5 mm .Buď jsem to celé podělal a snažím se připojit něco k něčemu ,ale myslel jsem si když přidělám redukci z 3,5 na 6,5 mm že to půjde,ale nepočítal jsem že je na mikrofonu stereo výstup/alespoň so to myslím/.Musím dodat že tomu vůbec nerozumím a ke všemu je mi 73 let.Rád bych však aby to fumgovalo,moje žena slaví 70 let a rád bych jí dělal moderátora přes reprobednu SONY RDH-GTK17iP,což jsem si zapůjčil.Ještě sem zjistil že ta bedna maá vzdu vstup vi obrázek.

Karaoke sada BLOW PRM 901 BLACK.pdf 321.68 kB
Připojení mikrofonu k noteboku ASUZ #5
Připojení mikrofonu k noteboku ASUZ #6
Připojení mikrofonu k noteboku ASUZ #7

Omlouvám se, ale přestože jsem se před lety nějakou dobu amatérsky zabýval zvukem, jeho úpravami a zesílením, tak z toho, co jsi tu předložil, bohužel na dálku nejsem schopný dát něco smysluplného dohromady.

Jen zkusím nastínit obecně:

Notebook představuje patrně zdroj zvuku/hudby. Takže na sluchátkový výstup bys měl připojit nějaký mixpult, do kterého zároveň připojíš výstup z toho karaoke mikrofonu.Na výstup mixpultu bys měl přes nějaký koncový zesilovač připojit tu reprobednu (možná by stačil i tzv. příposlechový zesilovač mixpultu). Mikrofonní vstup notebooku vůbec nepoužiješ.

A teď mi promiň, ale z tebou použité terminologie a vyjadřování je jasné, že ti chybí základních znalostí v elektrotechnice co se týká zapojování zvukových řetězců. Doporučuji ti najít nějakého odborníka (třeba se někdo ozve i tady), který ti nejen poradí, ale i potřebné zařízení sestaví. A opakuji: Na dálku to půjde těžko.

Jen poznámka na závěr. Jsem jen o několik let mladší než ty, takže to neberu z hlediska věku;)

clovicek*

A nešel by využít ntb jako mix pult? Zapojit Mix out do Mic vstupu na notebooku a z notebooku ze sluchátkového výstupu do bedny? Kdysi sme doma něco takového zapojovali na jednu akci a fungovalo to. Akorát bylo nutno nastavit ve win poslouchání mikrofonu.

Možná, že ano. Ovšem první problém určitě bude kompatibilita výstupu té kararoke krabičky s mikrofonním vstupem ntb. Druhý problém může být kompatibilita sluchátkového výstupu PC se vstupem reprobedny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]