Nejste přihlášen/a.
Moc děkuji za vysvětlení, bohužel distrubutor se neobtěžoval tuto informaci doplnit. Navíc jsem si také všiml, že trochu neodpovídají frekvence paměti. Výrobce na svých stránkách píše, že to zvládne až 3200MHz, ale ve skutečnosti podle manuálu podporuje pouze 2667MHz. Bohužel jsem udělal tu chybu, že jsem si toto před nákupem neověřil.
na desku dejte paměť, kterou výrobce doporučuje. - gigabyte.cz/...
Pro příště - když budete kupovat komponenty jako RAM, procesor... nejprve hledejte přímo na stránkách výrobce desky. Kompabilita jiných kusů někdy může být, ale spíše není.
a ještě se zeptám, jestli jste měl zapojeny káblíky z bedny (zapínání, reset) dříve a funkční, případně si zkontrolujte správnost zapojení podle návodů desky.
Tak RAMku jsem vrátil a pořídil novou, stejný typ 8GB a trochu pomalejší (2667 MHz), aby nenastal nějaký problém. Pořídil jsem i silnější zdroj. Bohužel po zapojení nových komponentů a zmáčknutí tlačítka, počítač stále vůbec nereaguje, dokonce nic nepípne, ani se neprotočí větráky. Přitom klávesnice, která je připojená do USB svítí, takže nějaké napětí na desce bude. Předpokládal jsem, že i kdyby bylo všechno mrtvé, tak alespoň zdroj by se měl zapnout, ale ani ten se nerozjede. Také jsem zkoušel vytáhnout graf. kartu a spustit počítač bez ní, nic nepomohlo.
Není možné, že jsem vlastním nedopatřením nespustil nějakou ochranu desky, která zabraňuje spuštění počítače a není potřeba ji nějak odstranit. Předtím jsem totiž těch neúspěšných spuštění udělal několik, vždycky jsem totiž zkoušel jiný postup.
Předem moc děkuji za jakoukoliv radu nebo tip, který bych ještě mohl vyzkoušet.
Dobrý den,
distanční sloupky jste použil , už sem se setkal s tím že byla namotnována MB přímo na kovu case.
Jinak bych zkusil vše vypojit a znovu napojit , pokud se protočí větráky a pípne to co děláte pak. Mně například u dvou PC kde mám starší desky a pokud je problém s ram se při zapnutí chová tak že se protočej větráčky pípne to pc se vypne pokud nechám být opět naběhne a resetuje se dokud si nanajde safe mod a nižší frekvenci ram na které se to následně rozjede.
Jinak nastartovat půjde bez gpu i připojených disků.
Zkusil jsem všechno rozebrat a spojit znovu dohromady, vytáhl jsem i tu malou baterii, které je v desce a nechal ji přes noc venku. Desku jsem si dal na stůl, tzv. mimo case a zkusil jsem ji zapnout i bez grafické karty, ale stále nic nereaguje, už ani napípne a ani zdroj se nechce spustit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.