Nejste přihlášen/a.
Jak nastavit ve Windows 10 datové formátt písma PDF a DOC?
Jednoduše převeďte online...vyberte váš soubor...zvolte typ souboru - koncovku...stáhněte výsledek. To je vše...akorát musíte odeslat..
Naosal jsem dopis na organizaci a ta mne sdělila ,že dopis byl napsán ve formátu odt a je pro organizaci nečitelný.
Z této informace vyplývá, že používáš LibreOffice.
Nejjednodušší řešení bez nutnosti instalace virtuálních tiskáren nebo posílání souboru do nějakého online konvertoru, je svůj soubor znovu otevřít ve Writeru, zvolit Soubor -> Uložit jako a jako typ zvolit doc (docx).
Pro formát souboru PDF
Soubor -> Exportovat a typ souboru PDF
Toť vše.
Pokud jste dopis psal v aplikaci WordPad, která je v příslušenství Windows, pak ten dopis znovu otevřte WordPadem a zvolte Soubor - Uložit jako - Jiné formáty a pak zvolte "docx"
Domnívala jsem se, že by docx mohli být schopni také přečíst. Kdyby ne, tak bych použila convertio.co/... online konvertor. Do červeného pole přetáhnete svůj soubor, nastavíte formát, ve kterém chcete výstup (rozevírací seznam u "to"), přejedete na Dokumenty a tam je možnost PDF i DOC. strisknete tlačítko Convert a po zkonvertování tlačítko Download.
? PDF je formát dokumentu pro Akrobata a doc je základní formát dokumentu ve Wordu.
použijte nějakou wordovou šablonu. Přímo v PC jich máte několik desítek, případně dalších několik tisíc si můžete stáhnout. Při startu se vám objeví jejich nabídka, viz obrázek č1 a 2.
Otevřete šablonu, vyplníte, vypíšete a uložíte jako *.doc. To je to celé.
Naosal jsem dopis na organizaci a ta mne sdělila ,že dopis byl napsán ve formátu odt a je pro organizaci nečitelný. Čitelné jsou pro ně formáty DOC , PDF. Tedy otázka zní jak mám v mém počítači Windows 10 tyto formáty nastavit. Díky za eventuelní radu nebo zaslání emailové adresy na moji adresu t.j. trutnov368@seznam.cz.
Když ten dopis napíšete ve Wordu, bude s koncovkou *.rtf – pak ho převeďte pomocí např. Foxit Reader (nebo jiným on line), pak bude s koncovkou *.pdf (formátu pdf). Primitivněji by to šlo napsat ve W10 "Poznámky" pak bude ve formátu *txt, to přečtou taky.
Jestli potřebujete dokument ve formátu PDF, tak nejjednodušší je z libovolného programu jej vytisknout na fiktivní PDF tiskárnu. Udělá se to jednoduše: Zadá se tisk a než stisknete definitivní "Tisk" tak vyberte jinou tiskárnu. Hledejte "Microsoft print to PDF". Pak to ještě bude chtít zadat jméno a umístění souboru do kterého se výsledek uloží.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.