Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Datový formát písma

Od: belohrad odpovědí: 22 změna:

Jak nastavit ve Windows 10 datové formátt písma PDF a DOC?

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Jednoduše převeďte online...vyberte váš soubor...zvolte typ souboru - koncovku...stáhněte výsledek. To je vše...akorát musíte odeslat..

@nonek: *palec* To je pro tazatele nejjednodušší řešení !

Nejjednodušší je normálně to vytisknout na PDF "tiskárnu", dokonce k tomu ani nepotřebuje připojení k Síti.

lobo*
hodnocení

2x

Naosal jsem dopis na organizaci a ta mne sdělila ,že dopis byl napsán ve formátu odt a je pro organizaci nečitelný.

Z této informace vyplývá, že používáš LibreOffice.

Nejjednodušší řešení bez nutnosti instalace virtuálních tiskáren nebo posílání souboru do nějakého online konvertoru, je svůj soubor znovu otevřít ve Writeru, zvolit Soubor -> Uložit jako a jako typ zvolit doc (docx).

Pro formát souboru PDF

Soubor -> Exportovat a typ souboru PDF

Toť vše.

Datový formát písma
Datový formát písma #2

Když toto otevřu, nic v pdf nenabídne, zjeví mi jen toto:

Datový formát písma #3
lobo*

Píšu snad něco o WordPadu?!

Tazatel s největší pravděpodobností používá kancelářský balík LibreOffice (*.odt) - tedy Writer odkud pochází i screeny.

hodnocení

1x

Co je datové písmo?

jipi
hodnocení

1x

Pokud jste dopis psal v aplikaci WordPad, která je v příslušenství Windows, pak ten dopis znovu otevřte WordPadem a zvolte Soubor - Uložit jako - Jiné formáty a pak zvolte "docx"

doplněno 03.03.20 20:31:

Domnívala jsem se, že by docx mohli být schopni také přečíst. Kdyby ne, tak bych použila convertio.co/... online konvertor. Do červeného pole přetáhnete svůj soubor, nastavíte formát, ve kterém chcete výstup (rozevírací seznam u "to"), přejedete na Dokumenty a tam je možnost PDF i DOC. strisknete tlačítko Convert a po zkonvertování tlačítko Download.

Datový formát písma #4
Datový formát písma #5
Datový formát písma #6

figurek*
hodnocení

0x

? PDF je formát dokumentu pro Akrobata a doc je základní formát dokumentu ve Wordu.

doplněno 03.03.20 14:29:

použijte nějakou wordovou šablonu. Přímo v PC jich máte několik desítek, případně dalších několik tisíc si můžete stáhnout. Při startu se vám objeví jejich nabídka, viz obrázek č1 a 2.

Otevřete šablonu, vyplníte, vypíšete a uložíte jako *.doc. To je to celé.

Datový formát písma #7
Datový formát písma #8

belohrad
hodnocení

Upřeňuji moji otázku: Prosím sdělte jak nastavovat v počítači ve Wordu datový formát dopisu? Děkuji V.

Na vaši nesrozumitelnou otázku těžko odpovědět. Mohlo by pomoci, kdybyste rozvedl, proč to potřebujete. Nejde vám o komunikaci prostřednictvím datové schránky?

belohrad
hodnocení

Naosal jsem dopis na organizaci a ta mne sdělila ,že dopis byl napsán ve formátu odt a je pro organizaci nečitelný. Čitelné jsou pro ně formáty DOC , PDF. Tedy otázka zní jak mám v mém počítači Windows 10 tyto formáty nastavit. Díky za eventuelní radu nebo zaslání emailové adresy na moji adresu t.j. trutnov368@seznam.cz.

Musíte mít program, ve kterém lze takový dopis napsat. Např Office, kde jeho součástí je Word a je možno pak dopis ve wordu napsat a jako takový odeslat, nebo převést např. do PDF.

No vida, teď je dotaz jasný ! Podívejte se na radu @nonka.

hodnocení

0x

Když ten dopis napíšete ve Wordu, bude s koncovkou *.rtf – pak ho převeďte pomocí např. Foxit Reader (nebo jiným on line), pak bude s koncovkou *.pdf (formátu pdf). Primitivněji by to šlo napsat ve W10 "Poznámky" pak bude ve formátu *txt, to přečtou taky.

Základní formát ve Wordu je doc, nebo docx. Podle verze Office.

karel556*
hodnocení

0x

Pravým tlačítkem na ploše: Nový - PDF document , a napsat dopis, bude ve formátu PDF, jak jednoduché, netřeba nic převádět.

To není ve standartních Windows, k tomu musí být nainstalovaný nějaký program který dokáže vytvářet PDF.

hodnocení

0x

Jestli potřebujete dokument ve formátu PDF, tak nejjednodušší je z libovolného programu jej vytisknout na fiktivní PDF tiskárnu. Udělá se to jednoduše: Zadá se tisk a než stisknete definitivní "Tisk" tak vyberte jinou tiskárnu. Hledejte "Microsoft print to PDF". Pak to ještě bude chtít zadat jméno a umístění souboru do kterého se výsledek uloží.

karel556*
Tak to už je jednodušší mít "nějaký program na vytváření pdf dokumentů" nainstalovaný, než dělat takováto kouzla, ono není ve Windows v základu více věcí, a proto si usnadňuji práci tím, že si potřebné programy doinstaluji.

Zkuste si to přečíst znovu! Ta PDF tiskárna ve Windows je automaticky nainstalovaná, takže se nic doinstalovávat nemusí. No a volba tiskárny při tisku snad není tak složitý úkon, rozhodně jednodušší než používat nějaké specielní programy.

jakepismo
hodnocení

0x
nerozumím otázce. týká se písma, fontu, dokumentu, textu?
co je zdroj a cíl? jak s tím souvisí windows 10?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]