Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Málo místa na disku

Od: diana* odpovědí: 8 změna:

Dobrý večer, mám nový notebook na doma, hlavně na sledování filmů a dělání prezentací do školy. Počítač má 25 GB na Windows (C) a právě jsem si do počítače chtěla vložit offici microsoft, ale píše mi to, že na disku není místo. Momentálně mám na disku necelé 3 GB, i přes to, že mám stáhlé pouze dva prohlížeče - Chrome a Firefox.

Chtěla jsem se zeptat, jak je to možné? Žádnou aktualizaci jsem nepodstoupila, ani mi žádná nebyla nabídnuta a nic stáhlého, kromě dvou prohlížečů nemám. Lze to místo nějak uvolnit, nebo bude lepší, když si koupím paměťovku? Děkuju.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

clovicek*
hodnocení

1x

Dobrý večer a můžete napsat co za typ notebooku máte?

25GB je opravdu velmi málo , nemáte ten disk rozdělený na více částí?

hodnocení

1x
Pravým tlačítkem myši na disk C, vlastnosti, vyčistit, pak znovu a odstranit systémové zalohy a stažené aktualizace. Disk C mít tak malý je hloupost. Aktualizace u w10 znehybní celý pc. U netbooků to je základní a častý problém.
Ale slečna nepíše o celkové kapacitě disku. Rozdělila si asi disk na minimum pro systém a teď chce instalaci Office, která potřebuje místo. Je jí lito mazat filmy z ulozto.cz, protože se možná ještě někdy bude chtít na film mrknout. A instalace na jiný disk než céčko nekdy nejde. A i kdyby šlo, určitá část je na céčku automaticky.

kepler*
hodnocení

1x

Nový NTB a jen 25 GB? To bylo možná tak před 15 lety, nějak tomu nemůžu uvěřit. Nejvíc paměti sežerou právě filmy, tak si je překopíruj na flešku za 500,- a v NTB je smaž (včetně vysypání koše).

Netbooky nemají kdovíjakou kapacitu SSD nebo flash disku, ale je fakt, že 64 GB by měl mít minimálně. Anebo má nějaký starší se 32 GB a část je vyhrazena pro systém nebo recovery.

hodnocení

1x
Buď je větší disk zapráskaný tunama seriálů, takže to obrečet a pomazat hovadiny, nebo je to ten levný notebook kolem 5000kč s 32gb ssd, kterých jsou plné obchody. Tam by bylo nutno vyměnit za větší. Další alternativa, pokud člověk není závislý na nějaké speciální aplikaci pro windows je linux. Nainstalovat libreoffice + další běžně používané programy, vše si vezme odhadem jen kolem 10gb a nebude závratně narůstat, jak windows. Zároveň bude pro většinu uživatelů bezpečný proti virům.

hodnocení

0x
Spíš máte asi 240GB - takový standard v notebooku a ten se také rychle zaplní. Druhá možnost je, že je disk vadný. Zkuste tento program a napište, jakou kapacitu Vám to ukazuje:
instaluj.cz/...
Ale to vis, ze muze mit i 32GB disk a nemusi to byt stary stroj. Mrkni treba na chromebooky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]