Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nástroj Bod obnovení a XP

Od: pejo® odpovědí: 18 změna:

Zdravím,

jde mi o Body obnovení. Vím, že jsou ve skryté složce System Volume Information daného harddisku. Když vše smažu ve složce System Volume Information, tak nástroj Bodu obnovení čili jeho kalendář nebude mít žadné body obnovení. Jak se to udělá, aby kalendář zase měl body obnovení? Jde něco zálohovat? Mám legální XP PROFESSIONAL 32 bit se SP3. Děkuji.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pi*
hodnocení

2x

%windir%\system32\cmd.exe /c "wmic.exe /Namespace:\root\default Path SystemRestore Call CreateRestorePoint "Muj bod obnovy", 100, 7"

pi*
hodnocení

2x

Informace o BO si OS taky ukládá do registrů.

Když body obn. (BO) smažete, víte co se děje, když si do těch neexistujících BO systém snaží průběžně zapisovat změny na tom konkrétním disku? Ono nejde jen o sys disk, ale BO s největší pravděpodobností pokud jste to nezměnil, provádí se automaticky pro všechny disky v PC. Seznam disků s stavem pro BO najdete v control panel, system, system restore.

Pravděpodobně, když OS zjistí, že do BO nemůže zapsat, ze svého seznamu si ho smaže a proto ho pak už nevidí.

Je zajímavé, že se mazání adminem souborů/adresářů BO systém nebrání a tak asi MS spoléhá jen na to že pro?:\System Volume Information nikomu nedává práva ani pro prohlížení.

PS: Příkaz, který jsem napsal výše, patří do souboru .lnk a pak lze BO vytvořit jedním klikem.

28.02.20 20:14
hodnocení

Děkuji

Nástroj Bod obnovení a XP

hodnocení

Nejsem expert, jen pokročilý a systémový disk má písmeno D . Děkuji.

hodnocení

Vím, že se %windir%\system32\cmd.exe vyvolá CMD. Mám zástupce na ploše. Ostatní je pro mě španělská vesnice. Člověk se bude učit až do smrti. Děkuji.

hodnocení

Po lopatě. Děkuji za trpělivost.

@pi Ti napsal příkaz do příkazového řádku. Nevím, proč je nutné absolvovat toto, když bod obnovy jde nakonfigurovat přes uživatelské grafické rozhraní. Takže vlezeš do ovládacích panelů a tam v sekci jak je bod obnovení, musí být jeho konfigurace a nastavení vyčleněného místa na disku. Píšu to obecně, u XP už přesně nwm jak to bylo.

Ovšem nechápu, proč se hrabeš v systémových složkách, když nevíš, jak se dělá toto.

hodnocení

Ale vím to. Do příkazového řádku taky jde dát %SystemRoot%\system32estorestrui.exe. Jde to i jinak - START › VŠECHNY PROGRAMY › PŘÍSLUŠENSTVÍ › SYSTÉMOVÉ NÁSTROJE › OBNOVENÍ SYSTÉMU. Jde mi o něco jiného. Jak to vysvětlit? Třeba vlezu do skryté složky System Volume Information a její obsah si zálohuji a pak to
smáznu. Zálohu tam pak vrátím a podívám se do OBNOVENÍ SYSTÉMU a nic v kalendáři není.

29.02.20 14:27
hodnocení

Cmd

Nástroj Bod obnovení a XP #2
29.02.20 15:43
hodnocení

Nejde

Nástroj Bod obnovení a XP #3
hodnocení

Musí vypadat takto - Wmic.exe /Namespace:\oot\default Path SystemRestore Call CreateRestorePoint "My Restore Point", 100, 12

Nástroj Bod obnovení a XP #4
pi*

ernie: Příkaz je určen do souboru .lnk, proto to začíná cmd /c.

Pak na jeden klik se vytvoří bod obnovení.

hodnocení

Jak se to dá do souboru .lnk? Děkuji.

hodnocení

Registry - cesta - [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\SystemRestore] .

Nástroj Bod obnovení a XP #5

hodnocení

0x

Zbytečně se hrabete v čem byste neměl ! Body obnovy jednoduše odstraníte (až na ten poslední) pomocí volby v Ccleaneru. Nový bod obnovy vytvoříte v nástroji Obnova systému.

hodnocení

Neumím spustit příkaz "wmic.exe /Namespace:oot\default Path SystemRestore Call CreateRestorePoint "Muj bod obnovy", 100, 7" . Děkuji.

pi*

Vytvořte si soubor .lnk, např. pravým tl. klikněte na nějaký soubor a vyberte "Create Shortcut"a do něj vložte co jsem psal nahoře, ...

Ale, jednodušší je když Vám soubor pošlu, než abych psal slohový ...

Je tam lnk pro mazání BO na disku C a vytváření BO.

hodnocení

To neznám a to mám komp dlouho. Člověk se bude holt učit až do smrti. Děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]