Nejste přihlášen/a.
Mám OS Windows 10. Na kopírování a ukládání používám Libre office 6.4. Ten program mi zkopíruje, co chci, ale nelze to uložit, otevřít, ani vymazat. Objeví se hláška: "Pokud chcete tento soubor měnit, obraťte se na DESKTOP-DRV02c\admin, aby vám byla přidělena příslušná oprávnění".A dále viz přílohy. Když ale kliknu na formát PDF, tak se ten soubor normálně otevře i uloží. V minulosti se mi ty soubory ukládaly i ve formátu ODT, coč je OPEN DOKUMENT TEXT. Reinstalace Libre Office nepomáhá. Poraďte, jak získat ta "příslušná oprávnění", děkuji
upgrade na windows 10 si zřejmě vybírá svou daň v řadě záhadných nespolehlivostí ... microsoft k tomu píše jen toto support.microsoft.com/..., přesto že zjevná příčina je na straně operačního systému, nikoliv kancelářského balíku. Držím palce, snad vám jejich rady budou ku prospěchu (zkušenosti ale nezavdávají mnoho důvodu k optimismu).
Univerzální řešení nevím, jen Libre Office používám na desítkách docela dlouho a bez problémů. Já bych to vyřešil tak, že bych Libre odinstaloval a systém vyčistil i do jejich zbytků i např. v ...AppDataoaming\LibreOffice. Pak nová instalace...
Ale já tam píšu, že reinstalace nepomáhá. Reinstaloval jsem několikrát důkladně Revo uninstallerem. A v PDF není problém, tam to jde uložit, otevřít i vymazat. Ale děkuji vám a navzdávám to. Když mi to šlapalo rok, mohlo by to fungovat znovu...
spoustě uživatelů to samozřejmě běžně funguje a to i na windows 10, takže tam určitě bude nějaký specifický prohlém s operačním systémem, jistě ale řešitelný. Reinstalaci OS jste zkoušel, nebo návrat do funkčního bodu obnovení? Vím že jsou to silnější kalibry ale zaručeně pomohou pokud hledání po příčině nebude úspěšné.
Máte práva pro zápis do toho adresáře admin\Documents?
Soubor .odt jste tam dostal jak?
Stejně jako fungující .pdf ve stejném adresáři?
Děláte to jako uživatel admin?
Proč poslední dva obrázky jsou stejné, nestačil by jeden, nebo jste se spletl a měl to být obr. s pdf?
snad nepomůže, musíte vědět. Třeba se změnili práva, navíc adresář admin může být administrátora. Přihlašujete se jako uživatel admin, a je důležité to vědět, SNAD nepomůže.
Zkoušel jste ukládat do jiného adresáře, pokud ano, jakého a s jakým výsledkem?
================================
Admin práva - může cokoli - tedy full control.
Standardní uživatel - omezení přístupu k některým složkám a souborům, nemůže instalovat programy atd.
Práva ke složce - souboru - pravoklik, zabezpečení, upravit, upřesnit, najít, a zde jsou i názvy účtů a skupin.
... V posledních dvou případech postačí změnit přístupová práva tak, aby mohl do registru, popřípadě do svého adresáře zapsat.
Práva pro zápis do adresáře snad mám, fachčilo mi to rok, ale teď se něco změnilo. Soubor "odt" jsem tam dostal tak, že jsem ten článek levou myší zamodřil, pak jsem dal "ctrl + C, pak jsem klikl na zástupce Libre office, ten se rozbalil, dal jsem "Textový dokument",pak ctrl + V a počkal jsem až se ten soubor stáhne. Pak jsem klikl na "Uložit", naskočily mi ty chybné hlášky jedna za druhou, těmi jsem se proklikal (OK) a když jsem pak kliknul na "Uložit v PDF", tak se soubor normálně uložil.Tak jsem tam dostal ten soubor "odt". Ale ten soubor "odt" mi dává tyhle chybové hlášky a nelze ani vymazat, že prý na to nemám právo. Dva stejné obrázky jsou samozřejmě omyl. A ikdyž já na toho zástupce Libre Office kliknu pravou myší a otevřu ho jako správce, tak mi to není nic platné, žádná změna. Jestli to dělám jako uživatel admin? To to asi nebudu umět zjistit. Mám 79 let a jsem naprostý samouk a do nedávna jsem bydlel na samotě a neměl jsem rádce, kromě této stránky. Ale fachčilo mi to rok ( tak dlouho mám asi ten PC ) bez problémů. Zkoušel jsem "obnovení Systému", ale to se mi nepovedlo, to není jako u XPéček nebo Sedmiček, které jsem měl dříve. Takže budu rád, jestli mi někdo poradí, děkuji...jf
1. vytvořit novou složku, například
c:\dokumenty
2. do nové složky zkusit ukládat (Soubor - Uložit jako ...). Pokud funkční, dá se ve Vlastnostech nastavit nové místo ukládání.
POZOR - Mohou být vkládány (Ctrl+V) znaky, které jsou nevhodné (neuložitelné, tak zvaně systémové). Takže nejdříve zkusit uložit s textem napsaným z klávesnice.
A jinak ten .odt uložit jde? Začal bych kontrolou oprávnění, příp. vlastnictví složky (viz screenshot níže). Pokud to nepomůže, Nastavení - Aktualizace a zabezpečení - Zobrazit historii aktualizací. Pokud to blbne od instalace některé aktualizace, tak klik na Odinstalovat aktualizace. Po odinstalování pak pro jistotu restart a případně i přeinstalovat LO.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.