Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přeinstalovat Windows na NTB

Od: miloos odpovědí: 16 změna:
Dobrý den,
mám na NTB ještě Windows 7, disk rozdělený na 2 díly, systém + data.
Chtěl bych se poradit jak disk se systémem zformátovat a pak jak nainstalovat Windows 10?
Děkuji vám

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Jednoduše. Stáhněte si Média creation tool a udělejte čistou instalací na systémový oddíl.
microsoft.com/...

hodnocení

3x

Jen dodatek.

Nejprve si zjistěte, jestli ten váš notebook má podporu pro Win 10

Ovladače - grafická karta, deska, zvukovka, touchpad atd...

A pak se puste do instalace.

miloos
hodnocení

Jak to poznám, že má můj NTB podporu pro Windows 10?
Mám HP ProBook 4535s
Děkuji
Na stránkách podpory výrobce notebooku (tedy HP) by tato informace být měla.
Zkuste nejdříve pročíst toto:
support.hp.com/...
Event. se obrátit přímo třeba e-mailem na technickou podporu.

Kdybyste věděl, na čem všem běží desítky, to byste se divil.

mark132
hodnocení

1x

Touto reinstalací si pouze zaděláváte na řadu nových problémů, které s w10 budete muset řešit, pokud jste byl s w7 dosud spokojen neměl by existovat rozumný dúvod (a to ani apel či výhružky ze strany microsoftu) po hlavě do těchto problémů skočit a jen naivně doufat, že se v nich naučíte nějak plavat než se v nich utopíte.

Navrhuji, abys tady nešířil hoaxy. Na deset let starém ProBooku jsem ze sedmiček, které byly postupem času naprosto tragické, nainstaloval desítky a start je daleko rychlejší a problémy se nevyskytují. Ale možná je to tím, že mám nějaký výjimečný kus.

miloos
hodnocení

Notebook je opravdu hodně pomalý, chci přeinstalovat Windows 7 na 10.
Ale i formát rozděleného disku.
Ten formát udělám jak prosím?
Při instalaci nových Windows 10 mi to nabídne?
A kde ještě stáhnout Windows 10 v čj?
Děkuji vám

Ano, při instalaci jsou tam různé nabídky, včetně formátování disku. Jazyk intalace i jazykovou verzi rovněž instalační médium nabídne. Je potřeba postupovat pečlivě a z rozmyslem, instalace je však jednoduchá, kterou zvládne i odrostlější dítě, žádný strach. Samozřejmě je vhodné předtím zazálohovat doubory (videa, fotky, dokumenty, přestože jsou na jiném oddíle, než na který se bude instalovat. Nikdy nelze vyloučit nějakou chybu.

Zde

support.microsoft.com/...

je podrobný postup různých variant instalace, přeinstalace.

miloos
hodnocení

Dobrý den,
tak formát i instalace Windows 10 se zdařila úspěšně.
Chtěl bych se poradit, zda je třeba instalovat i nějaký antivirus, když Windows 10 má v sobě také nějaké zabezpečení.
Děkuji vám

Není potřeba, Windows 10 má vlastní ochranu. Dedikované programy udělají více škody, než užitku. Start a práce se zrychlila oproti windows 7?

miloos
hodnocení

Dobrý den,
dobře, jiný antivirus než co mají Windowsy 10 instalovat nebudu.
Ano systém běží rychle, je to hodně znát.
Chtěl bych se poradit, je možné instalovat jakékoliv Office třeba 2010? Potřebuji hlavně Word a Excel.
Děkuji vám

Tak to nevím. Tenhle starý oficce balík jako program nemám, nainstaloval jsem Libre Office. Podle mě ti desítky budou nutit ten online Office balík, platí se tam měsíčně/ročně. Na nějaké pronájmy se můžu vyprdnout. Ale ten klasický Office můžeš zkusit nainstalovat, jestli ti to desítky neodmítnou. Možná někdo poradí více.

karel556*
hodnocení

0x

Ano, Office 2010 půjdou, vlastní zkušenost.

miloos
Zatím jsem nainstaloval Libre Office.
Uvidím jak s nimi budu spokojený.
Jinak pak bych zkusil ty Office 2010.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]