Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Které programy po spuštění mohu vypnout?

Od: ferra odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

mám windows 7 a moc pomalý počítač, chtěl bych si v nástroji po spuštění, odstranit programy, které nejsou nutné po najetí windowsu spouštět.

Poradili by jste mi, které tam být ještě nemusí?

Děkuji

Které programy po spuštění mohu vypnout?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Dobrý den. Tady můj návrh, co bych udělal já. Vezměme to postupně shora:

HPPower Assistant – optimalizace životnosti baterie – můžete vypnout
Bluetooth Software – pokud nepoužíváte na notebooku bluetooth, můžete vypnout
IDC PC Audio – zvukový ovladač – nevypínat
Canon CNAP Printer Driver – ovladač od tiskárny – pokud už např. tiskárnu nemáte, tak ovladač odinstalovat, pokud tiskárnu máte a stále používáte, tak nevypínat
Avast Antivirus – antivirová kontrola souborů na pozadí – nevypínat
Synaptics Pointing Device Driver – ovladač touchpadu – nevypínat
Microsoft Windows Oper... - rozhodně nevypínat
Google Update – můžete vypnout
cz.seznam.software.szndesk – můžete vypnout
Dropbox Update – pokud nepoužíváte cloudové úložiště Dropbox, můžete vypnout
PicPick – pokud program nepoužíváte, odinstalovat
Garmin Express – pokud navigaci nepoužíváte, odinstalovat .. pokud používáte, nevypínat, pravděpodobně má na starosti aktualizaci map apod.
File Sanitizer – něco od HP, já bych ho odinstaloval
Catalyst Control Center – nastavení věcí kolem grafiky (více monitorů atd.) – můžete vypnout
HPCMDelaySrat Application – něco od HP – můžete vypnout
HP QuickWeb – něco od HP – můžete vypnout
HP Hotkey Support – něco od HP – můžete vypnout
Seznam-listicka-distribuce – jde o seznam Lištičku do prohlížeče, já bych úplně odinstaloval

hodnocení

0x

Klidně všechny. Kdyby něco nefungovalo, tak se to dá zpátky zapnout, a hlavně Avast a Listicku bych dal úplně odinstalovat.Na starším noťasu jsem měl taky sedmičky kde byl start zoufale pomalý, po upgrade na 10 to startuje rychle.

hodnocení

0x

Rozhodně nevypínejte "všechny", jak tu někdo radí. Přiděláte si tím spoustu starostí, pokud se Vám ovšem vůbec podaří Windows spustit.

doplněno 24.02.20 09:05:

S odinstalováním "Lištičky" na 100% souhlasím a dejte si pozor při různých instalacích a aktualizacích čehokoliv, které se Vám to tam snaží nainstalovat znova. Kontrolujte, co máte kde zatrženo.

Ten "Avast" si dobře rozmyslete. Zachytil mi už (placená verze) řadu potvor, které zmiňovaným "Windowsáckým antivirem" bez problémů prošly.

Tak jistě, beru zpět, to jsem poradil já. Řídil bych se tedy radou @pccarlos

I když já osobně mám spustitelné jen tři, Google disk sychronizaci, audio a ještě jeden nějaký. Takže tak. Ten Avast bych dal ovšem úplně pryč a nechal zapnutý Windowsácký antivirus. Jestli má tazatel Avast nastaven tak, že při spuštění kontroluje všechno možné, může to zabrat dost času a práce procesoru...

ferra
hodnocení

Dobrý den,

super, děkuji všem za pomoc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]