Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyskakovací hláška na tab. s Androidem 4.4.2

Od: monty155 odpovědí: 5 změna:

na tablatu Lenovo Yoga 10" se mi objevila vyskakovací hláška"Process android process acore byl bohužel ukončen". Dost jsem se lekl, zvláště když urputně naskakovala chviličku po zmáčknutí "OK". Nakonec mi pomohlo tvrdé vypnutí, asi 3x a zatím se znovu neobjevila. AntiVirus nic nenašel, měl jsem obavy, aby to nebyla závada hardware, přeci jenom mám tablet asi 5 let a jen jsem měnil baterii. Za radu předem moc děkuji.

P.S. Lze Android 4... upgradovat na vyšší verzi?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mark132
hodnocení

1x

jakmile do androida začnete cpát antiviry a čističe jakékoliv problémy tím jen přivoláte a znásobíte, tím chci říct, že tyto domělé antiviry jsou samy největší zdržovače, ucpávače a chybo hláškovače :) Neinstalujte si tam žádný takový marast.

mark123

Může to mít příčinu v poruše interní paměti, totiž ty paměťové čipy co se používají v tabletech a telefonech mají samozřejmě omezenou životnost (a především opakovaným zapisováním se rychle opotřebovávají) po řekněme 5 letech aktivního používání a četných přepisů už mohou začít chybovat, což se může a nejspíš i bude projevovat pády různých aplikací v nahodilých situacích. Těžko to aktualizací softwaru vyřešíte.

Jediná softwarová úprava která ve vašem případě dává naději a smysl je obyčejný FACTORY RESET, alias WIPE, česky "uvedení zařízení do továrního nastavení". O aktualizaci bych se vůbec nepokoušel pokud vám ji tablet nenabídnul sám, určitě vůbec nezkoušejte žádné neoficiální postupy.

hodnocení

0x
U většiny starších tabletů a telefonů je android 4.4. prostě maximum. Velmi málo warez variant existuje, vždy pro konkrétní přístroj. Doporučuji tovární nastavení a minimum aplikací. Já se ze starého tabletu udělal čtečku knih.

hodnocení

0x
Lenovo yoga 10 je víc typů. Číslo máš na zadním štítku. Tady needrom.com/... si pak svůj typ najdi a uvidíš jaká je nejvyšší dostupná verze ROM pro danou konfiguraci.

hodnocení

0x
Google celkem vytrvale na pozadí a nezakazatelně cpe do zařízení téměř denně aktualizace obchodu a služeb google, které stále nabobtnávají. Starší zařízení s omezenou RAM i úložištěm se pak díky tomu postupně zasekávají a přestávají být použitelná. :/ Někdy pak může být lepší udělat tovární reset a k účtu google už nepřihlašovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]