Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu, jakou výměnou komponentů bych mohl zrychlit svůj notebook LENOVO G700 (včetně poskytnutí informace o konkrétním typu (frekvence, latence, rychlost čtení a zápisu apod.)
CPU: Intel Core i5 - 3230M 2,6GHz
RAM: 8GB
HDD: 1TB
GPU: NVIDIA GeForce GT720M
Na počítači kromě sledování filmů budu pracovat ve Photoshopu a Lightroomu (a provádět rozsáhlé úpravy fotografií). Je mi jasné, že si asi nejvýrazněji pomohu použitím SSD disku, ale rád bych znal model s jeho parametry. Neumím si udělat představu o grafice (a ani netuším, zda je obměna možná). Přemýšlím i o navýšení paměti na 16GB (v současné době je notebook osazen dvěma různými neznačkovými RAMkami po 4GB). Pokud jsem nějaký důležitý údaj opoměl uvést, tak mě nebijte - doplním.
Co se týče SSD, tak mohu doporučit Samsungy nebo Cruzialy. Oba používají čipy Micron. Mají dobrou životnost.
Dobré je taky u notebooku zajistit chlazení. Přepastovat procesor,čipset a grafiku.
Ramky kupuj jako dvojice se stejnými parametry a výrobcem. Opět bych vzal Cruzial nebo z minulosti jsem používal Kingstony, ale nevím, zda se ty nynější hyperx nezhoršili (už je to 8let, kdy jsem je koupil naposledy).
CPU: V tomhle typu by nemělo bejt naletovaný a tudíž by šlo vyměnit ale tahle investice se asi nevyplatí. I7 sou okolo 1500,-
HDD: buď prohodit disk nebo pořídit druhej místo CD rom která je už v dnešní době často zbytečná.
GPU: To je slabota a nic s tím už neuděláte , výměna je možná ale investice by byla větší než cena toho NTB.
RAM: Tenhle typ notebooku podporuje max 2x8GB DDR3L SODIMM 1600mhz
Nejvýrazněji by sis v prvé řadě pomohl výkonnějším procesorem. Dávková konverze RAWů potřebuje výpočetní výkon. Grafiku na monitor laptopu řešit nemusíš. Disk. Potřebuješ kapacitu, exportované Tiffy a nativní formáty editorů dosahují u jedné fotky desítky nebo až přes 100 MB. Takže 2TB+. Je na tobě, zda interní nebo přidáš ke stávajícímu ještě externí. Pokud rozšíříš paměti, tak nepotřebuješ SSD, poněvadž se nebude odkládat paměť na disk (zpomalení klasického).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.