Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Router pro připojení k wifi s login stránkou

Od: previt® odpovědí: 8 změna:

Ahoj,
řeším následující problém. Pro služební cesty bych chtěl nějaký malý wifi router, který:
- by se dokázal připojit k zaheslované wifi, která poskytuje internet po přihlášení na nějaké webové stránce (většinou různé hotelové wi-fi sítě anebo public sítě)
- po připojení k wifi by se připojil k VPN serveru na mém domácím routeru
- po přípojení k VPN serveru by toto VPN připojení poskytoval dál přes wi-fi síť na další zařízení (notebook, mobil) - tzn. přijímal by wifi a vysílal by další svou wifi
- by byl co nejmenší, ideálně bez vnějších antén anebo s odnímatelnými anténami, aby se pohodlně vešel do brašny s notebookem

Jde mi o to, že když budu na cestách, tak bych se chtěl připojit na svou domácí síť - přístup k mé NASce jako doma, možnost se pustit české online programy (ČT sport) i ze zahraničí, atd.;)
Dokážete mi doporučit, co bych si měl pořídit anebo alespoň co všechno by měl ten router umět?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

0x

Když router stejně chceš tahat v tašce s notebookem, tak ... proč ho nevynecháš? Připoj se přímo notebookem ke své VPN (po zprůchodnění např. té hotelové sítě) a je to. Kdyby ses mermomocí chtěl pak dostat domů i z mobilu, tak by to už šlo přes ten notebook, jestli se dokáže spojit telefon s notebookem.

hodnocení

Nastavení VPN je v tomto notebooku blokováno, takže tudy bohužel cesta nevede. Jinak bych to samozřejmě řešil připojením z notebooku přímo.
hodnocení

Ještě abych poupravil vyjádření - vestavěný VPN klient Windows 10 neumožňuje připojení k Ipsec Xauth. Jakýkoliv pokus skončí chybou. Pro tento typ připojení potřebuji aplikaci, ale tu nemohu do notebooku kvůli právům nainstalovat.

hodnocení

0x
Než se pustíš do takových opičáren kvůli sledování českých tv v cizině. Tak napřed zkus prohlížeč Opera a v levém horním rohu aktivuj volbu VPN. Mají to dokonce i některé mobilní verze opery takže to funguje i na mobilech. Já tak koukám na slovenské a polské programy které mají taky blokované používání z ciziny a většinou to stačí. Kdyby ne, tak můžeš použít i nějakou placenou VPN službu googleadservices.com/...
hodnocení

Děkuji za tip, ale já se potřebuji připojit na svůj VPN server, nikoliv na některý z nabízených veřejných serverů. Důvod nejsou jen české TV v cizině, ale i přístup na síťová zařízení v domácí LAN síti.

To bohužel tyto doplňky do prohlížečů neumožňují, alespoň co jsem se díval..

hodnocení

0x
No myslim si ze nalogovani na wifi pres web je na routeru nerealne.
Jinak dale bys potreboval site to site vpn a to je dalsi vec. Vpn server umi lepsi soho routery, ale site to site, tedy aby se spojil s dalsim routerem a mezi sebou mely vpn, tak tech uz takove mnozstvi neni.
Chtel jsem ti taky rict vpn klienta do pc...
hodnocení

Ten můj domácí router site to site vpn umí. Ale co si tak čtu, tak router, který se umí připojit na wifi přes login stránku je asi utopie.. :(

hodnocení

0x

wifirouter do kterého jde nainstalovat openwrt, miniaturní wifi dongle, travelmate package

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]