Nejste přihlášen/a.
Ano, webovou stránku můžete naprogramovat i doma. Buď si přímo sám napíšete kód anebo využijete nějaký program pro vytváření WWW stránek (buď volně dostupné anebo placené).
zdůrazňuji že veškerý software potřebný k vytvoření webu je téměř vždy zdarma, platit za to je jako byste se rozhodl platit za vzduch, který běžně dýcháte ... jistě vám ho někdo ochotně prodá, ale byl byste hlupák kdybyste to kupoval. Software v této oblasti je naprosto běžně zdarma a to od programátorských či grafických editorů (atom, vscode, gimp, inkscape) přes uživatelské wysiwig editory, redakční systémy až po celé operační systémy, databázové a webové servery na kterých to pak běží (postgres, mongo, apache, linux, aspol.)
ve finále stačí platit jen za práci programátora (pokud to nedáte sám poptejte projekt na nakodujto.cz nebo si prostě hostingem nechte nainstalovat wordpress redakční systém), hosting (30 kaček měsíčně) a registraci domény (150 kaček ročně) ... nic víc to stát nemusí.
můžete použít i webnode.cz, to by mělo být levnější než těch 170 měsíčně, ... 170 měsíčně je VELMI předražené.
a že je 170 sakra předražená cena dokážu snadno, na wedosu máte plnohodnotný hosting za 33 kč měsíčně, zdarma vám tam nainstalují redakční systém wordpress a můžete rovnou tvořit web klikáním v tomto redakčním systému ani nemusíte umět programovat. Vlastní doména cokoliv.cz se pak dá přikoupit jen za 150 kč ROČNĚ ...
Ano lze hostovat webovou stránku na domácím počítači, akorát se musí počítat s tím že bude dostupná pouze pokud bude zapnutý počítač (takže vám pojede v kuse což může být drahé na elektřinu)
webové stránky se dají hostovat většinou na čemkoliv co má operační systém a ke stažení nějaký web server (a ani to není potřeba protože udělat si svůj jednoduchý web server není zas tak těžké) já třeba hostuju na RaspberiPi protože to má o hodně menší spotřebu a vzhledem k tomu kolik má můj web návštěv je to plně vystačující ale to už zaleží na co to chcete
asi nejznámější web servery jsou Apache a nginx
Takže nejlépe bude si asi pročíst jejich dokumentaci a pro jeden se rozhodnout, dále bude potřeba nějaká dns (dají se sehnat zdarma třeba .tk doména a pár /... ) potom zjistit zda máte statickou nebo dynamickou IP a přesměrovat porty na váš počítač s webovkou,všechno ostatní co by mohlo být potřeba by mnělo být v dokumentaci web serveru
Také je vhodné přemýšlet víc o zabezpečení počítače který bude jako web server fungovat. Rozhodně není doporučeno nasazovat pro ten účel děravé windowsy. Daleko vhodnější je pořídit si třeba za necelých 1000 Kč minipočítač Raspberry PI 4B ( viz zakladni-desky.heureka.cz/... ) na něj nainstalovat raspbian a apache či nginx provozovat na něm, výhodou je že takový server bude výrazně bezpečnější než windows, nekonzumuje téměř žádnou elektrickou energii ve srovnání s velkým počítačem a můžete velký počítač vypínat aniž byste stránky znepřístupnil.
... a takový vlastní plnohodnotný webový server za tisíc korun, který nehlučí a skoro nic nežere je docela kauf řekl bych.
Hostoval jsem takovou jednoduchou stránku kde jsem měl své projekty ale teď je tam jen stránka která vrátí náhodný obrázek ze složky, mám asi ~60 návštěv deně ale 70% jsou boti od googlu a yandexu + automatizované útoky které si mně zkoušejí přidat do botnetu (což mají fakt blbé protože ten webserver jsem dělal já a většina odpovědí je nahardcodovaná)
Připojení mám snad to nejlevnější od UPC (já jsem nezařizoval ani neplatím takže přesně nevím), ale mám statickou IP, 19Mb/s upload. Ale asi to bude taky tím že bydlím přímo na hlavní třídě kudy vedou hlavní kabely. Jinak zatím jsem si nevšiml že by mně to nějak omezovalo. Ty obrázky mají průměrně 2-6Mb ale 60 návštěv je nic.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.