Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ktery notebook

Od: au1 odpovědí: 6 změna:

cau lidi, v noteboocich se moc nevyznam, prodal jsem PC a chci neco na moje obycejny hrani (bf4, hoi4, cities skylines,...). cenove tak do 30ti tisic. Nejaky moznosti jsem si prosel na eshopech, asi bych to videl na i5ku s grafikou nvidia 1660Ti. Jde mi predevsim o chlazeni, aby ntb zvladl byt polozenej nejen na stole (postel, gauc,...) a nejak extra se neprehrival. Takze dokazete mi poradit kterej z nize uvedenych bude nejlip chladit, nebo nadhodit jeste jinej kus? diky

czc.cz/... t

czc.cz/...

czc.cz/...

czc.cz/...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Rozhodně bych počkal na modely s amd ryzen, které tady mají být každou chvíli. Cena/výkon bude oproti intelu mnohem zajímavější. Jinak válet ntb v posteli je pro něj to nejhorší, co se dá udělat - bez ohledu na styl chlazení.
eruer*

Stále platí, že Intel+nvidia je nejlepší volba pro hráče a streamery a že volba AMD je pouze kompromis. Uznávám, že Ryzen hodně zamíchal kartami a že má velmi zajímavý poměr cena/výkon, ale stále je Intel+nvidia nejlepší volbou z hlediska přímého i paralelního výkonu pro hráče a streamery.

eruer*
hodnocení

0x

Osobně bych nekoupil herní notebook s 15 displejem, jedině 17. Po cca 10ti letech používání různých herních notebooků mám názor, že nejkvalitnější herní notebooky za ještě rozumné peníze dělá AsusROG a MSI. Sice Alienware dělá také výborné notebooky, ale vždycky je tam nějaké ALE, které jsem musel překousnout. U Alienware je to nekvalitní klávesnice a vyšší cena za značku - za hlavu mimozemšťana na víku zaplatíte víc než za draka u MSI.
Největši slabinou herních notebooků jsou klávesnice. Alienware dělá špatné, Asus a MSI osazuje lehce nadprůměrné, a nejlepší klávesnice (SteelSeries) dává MSI až do dražších modelů .

Ze současné nabídky CZC bych v případě co nejlevnějšího herního notebooku s pro mě přijatelnými parametry uvažoval jenom o MSI GL73 8SE-205CZ za 36k.
Klíčové parametry jsou pro mne následující: 17"displej, RTX grafika, klávesnice SteelSeries, PCIe/NVMe (slot).

au1
hodnocení

diky za nazor, klavesnici moc neresim protoze hraju vetsinou strategie na externi mysi. Displej je dobra poznamka, 17palcu by asi nebylo spatny. HDD je pro me zbytecnost, mam NAS. Proc ta RTX grafika? Dle testu je 2060 asi jen o 7 procent vykonnejsi nez 1660Ti, je tam nejakej zadrhel? Ntb nemusi byt z czc.cz, odkazy byly jen pro predstavu...

eruer*

Že neřešíte klávesnici je chyba. Také jsem ji kdysi neřešil a pak jsem plakal. Od té doby, co preferuji SteelSeries, tak moje problémy s klávesnicí prakticky zmizely.
A kdo jednou zkusil RTX, tak už mu nikdy nic jako GTX nesmí do baráku *smich* Nejsem si tedy jistý, jak moc to ovlivňuje strategie, ale u stříleček a závodních her, které hraji já, je to sakra rozdíl.
Volba RTX je rozumná nejen pro lepší kvalitu zobrazení za ještě rozumný peníz, ale i kvůli výrazně vyššímu výkonu ve FullHD rozlišení, v kterém má displeje drtivá většina herních notebooků v této cenové hladině. Podívejte se na reálné herní testy grafik GTX 1660 Ti vs RTX 2060

eruer*

Ještě přidám tohle video z mé oblíbené hry Battlefield 5. Je to jedno z těch, které mě před rokem přesvědčili k nákupu RTX. A nelituju toho :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]